Guvernul vrea sa desfiinteze comisiile de experti de la nivelul caselor de asigurari

12/01/2017

Guvernul vrea sa desfiinteze comisiile de experti de la nivelul caselor de asigurari

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/guvernul-vrea-sa-desfiinteze-comisiile-de-experti-de-la-nivelul-caselor-de-asigurari/

poza2Potrivit noului Ministru al Sanatatii, Florian Bodog, Guvernul vrea sa desfiinteze comisiile de experti de la nivelul caselor de asigurari judetene si de la nivelul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), pentru a creste accesul pacientului la medicamente inca din momentul diagnosticarii.

“Prin hotararea de Guvern, eliminam comisiile de experti de la nivelul caselor de asigurari judetene si de la nivelul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, demers care va duce la cresterea accesului pacientului la medicamente inca din momentul diagnosticarii. (…) In acest fel, medicul curant va putea prescrie direct medicamentele, conform protocoalelor terapeutice. (…) Pana la intrarea in vigoare a hotararii de Guvern, care se va face incepand cu data de 1 martie, comisiile vor solutiona toate dosarele care se gasesc pe ordinea de zi, in asa fel incat (…) incepand cu 1 martie sa putem sa intram pe prescriptie directa”, a declarat ministrul Sanatatii, la inceputul sedintei de Executivului, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei mentionate, premierul Sorin Grindeanu a subliniat ca actul normativ “face dreptate”, pentru ca desfiinteaza comisile de specialitate ”care hotarau aprobarea sau nu a anumitor dosare”.

 

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. Panaete Ana says:

    Buna decizie

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Senatul a respins proiectul privind obligativitatea certificatului Covid la locul de munca

Solidaritatea Sanitara: 23% din munca unui medic dintr-un spital Covid este neplatita

Managerul SJU Bistrita: Dati drumul la tratamentul antiviral din zona de prespital

ECDC: Sezonul gripal ar putea fi unul sever

Arafat: Solidaritatea pe care o vedem ne face sa simtim ca suntem cu prietenii alaturi