Guvernul vrea sa adopte masuri privind asigurarea de servicii medicale de urgenta in toate localitatile Romaniei

24/05/2019

Guvernul vrea sa adopte masuri privind asigurarea de servicii medicale de urgenta in toate localitatile Romaniei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/guvernul-vrea-sa-adopte-masuri-privind-asigurarea-de-servicii-medicale-de-urgenta-in-toate-localitatile-romaniei/

Guvernul va adoptat doua acte normative in domeniul Sanatatii, respectiv: Programul ‘O comuna, o ambulanta’ si un altul privind o serie de reglementari in ceea ce priveste organizarea, functionarea si finantarea asistentei medicale comunitare.

“O masura pe care o luam astazi pentru sprijinirea comunitatilor locale este programul ‘O comuna, o ambulanta’, prin care asiguram servicii medicale de urgenta in toate localitatile Romaniei. Adoptam un mecanism de sprijin, prin care medicii de familie vor primi finantare sa achizitioneze si sa doteze o ambulanta pentru urgente. Este vorba despre o schema de ajutor de pana la 200.000 de euro pentru fiecare beneficiar, banii pot fi folositi atat pentru achizitia si dotarea ambulantelor, cat si pentru cheltuieli de intretinere, plata salariilor si pentru dotarea cabinetelor medicale. Programul se va aplica in perioada 2019 – 2020 si va avea un buget total de 2,5 miliarde lei”, a declarat premierul Viorica Dancila, citata de Agerpres.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 10 EMC:

Neuropatia diabetica

Premierul a mai precizat ca pentru a veni in sprijinul asistentei medicale comunitare vor fi adoptate si reglementari detaliate privind organizarea, functionarea si finantarea acestei activitati.

“Este important sa asiguram furnizarea acestor servicii in mod integrat cu cele de asistenta sociala si prevenirea abandonului scolar”, a mai afirmat Dancila conform sursei citate.

Etichete: asistenta medicala, acte normative sanatate, decizii Guvern, ambulanta comuna

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Acces gratuit la servicii medicale pentru copiii fara CNP

Primele doze de vaccin antigripal distribuite in teritoriu

Reorganizarea activitatii de transplant cu fonduri europene

ARPIM: Interzicerea exportului paralel pentru unele medicamente poate avea doar caracter temporar

UPDATE | Proiect de eliminare a pretul de referinta pentru medicamentele generice si biosimilare