Guvernul vrea sa adopte masuri privind asigurarea de servicii medicale de urgenta in toate localitatile Romaniei

24/05/2019

Guvernul vrea sa adopte masuri privind asigurarea de servicii medicale de urgenta in toate localitatile Romaniei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/guvernul-vrea-sa-adopte-masuri-privind-asigurarea-de-servicii-medicale-de-urgenta-in-toate-localitatile-romaniei/

Guvernul va adoptat doua acte normative in domeniul Sanatatii, respectiv: Programul ‘O comuna, o ambulanta’ si un altul privind o serie de reglementari in ceea ce priveste organizarea, functionarea si finantarea asistentei medicale comunitare.

“O masura pe care o luam astazi pentru sprijinirea comunitatilor locale este programul ‘O comuna, o ambulanta’, prin care asiguram servicii medicale de urgenta in toate localitatile Romaniei. Adoptam un mecanism de sprijin, prin care medicii de familie vor primi finantare sa achizitioneze si sa doteze o ambulanta pentru urgente. Este vorba despre o schema de ajutor de pana la 200.000 de euro pentru fiecare beneficiar, banii pot fi folositi atat pentru achizitia si dotarea ambulantelor, cat si pentru cheltuieli de intretinere, plata salariilor si pentru dotarea cabinetelor medicale. Programul se va aplica in perioada 2019 – 2020 si va avea un buget total de 2,5 miliarde lei”, a declarat premierul Viorica Dancila, citata de Agerpres.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 10 EMC:

Neuropatia diabetica

Premierul a mai precizat ca pentru a veni in sprijinul asistentei medicale comunitare vor fi adoptate si reglementari detaliate privind organizarea, functionarea si finantarea acestei activitati.

“Este important sa asiguram furnizarea acestor servicii in mod integrat cu cele de asistenta sociala si prevenirea abandonului scolar”, a mai afirmat Dancila conform sursei citate.

Etichete: asistenta medicala, acte normative sanatate, decizii Guvern, ambulanta comuna

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Doua mutatii noi ale coronavirsului SARS-CoV-2 descoperite in SUA

Studiu: Covid-19 ar putea evolua intr-o boală sezoniera

INSP: Peste 30.500 de cazuri de infectii respiratorii acute in ultima saptamana de raportare

Ministrul Sanatatii: In Romania se administreaza 6 doze de vaccin anti-Covid dintr-un flacon

Klaus Iohannis s-a vaccinat impotriva Covid-19: Acest vaccin este sigur, eficient si recomand tuturor vaccinarea