Guvernul vrea o eficientizare a cheltuirii banilor din bugetul CNAS

11/08/2023
Guvernul vrea o eficientizare a cheltuirii banilor din bugetul CNAS

Guvernul vrea o eficientizare a cheltuirii banilor din bugetul CNAS

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/guvernul-vrea-o-eficientizare-a-cheltuirii-banilor-din-bugetul-cnas/

Mihai Constantin, purtatorul de cuvant al Guvernului, a subliniat ca se doreste o eficientizare a cheltuirii banilor din bugetul CNAS pentru beneficiul pacientilor.

“Concret, ce inseamna reforma? Pentru asta cred ca decizia urmeaza a fi luata. Este un proces in desfasurare, la care premierul, intr-adevar, s-a angajat in mod public in urma cu ceva vreme, o saptamana sau mai mult. (…) Cu totii cred ca ne dorim servicii medicale suficient finantate astfel incat romanii sa simta ca sunt protejati cand ajung sa aiba nevoie de aceste servicii”, a precizat purtatorul de cuvant al Guvernului, potrivit Agerpres.

El a completat ca eventuala disponibilizare a unor angajati ‘nu este un scop in sine’.

“Partea cu disponibilizari v-as putea spune in clipa asta ca nu este un scop in sine. Se doreste sa se ajunga la un rezultat, cel al unei eficientizari, asa cum am descris mai devreme, iar calea de pana acolo e clar ca trebuie facuta de toti, toate institutiile care au caderea sa o faca: Ministerul Sanatatii, Casa insasi, prin propriile ei mijloace, iar Executivul va aproba sau respinge eventualul plan care va ii va fi propus”, a mai explicat Mihai Constantin, potrivit sursei citate.

Un raport al CNAS releva o crestere a numarului de concedii medicale in 2023 fata de 2018, in special in cazurile de oncologie, chirurgie ortopedica, neurologie, reabilitare medicala si cardiologie.

Etichete: reforma cnas, disponiblizari cnas, buget cnas

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: