Guvernul va sprijin serviciul de ambulanta pentru a beneficia de mijloace de interventie si personal

20/02/2024
Guvernul va sprijin serviciul de ambulanta pentru a beneficia de mijloace de interventie si personal

Guvernul va sprijin serviciul de ambulanta pentru a beneficia de mijloace de interventie si personal

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/guvernul-va-sprijin-serviciul-de-ambulanta-pentru-a-beneficia-de-mijloace-de-interventie-si-personal/

Guvernul va acorda sprijin pentru ca serviciul de ambulanta sa beneficieze de noi mijloace de interventie, de resursa umana de care are nevoie, precum si de adaptarea cadrului legislativ, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, intr-un comunicat de presa al Executivului.

Premierul Marcel Ciolacu s-a intalnit, la Palatul Victoria, cu reprezentantii Federatiei Nationale Sindicale “Ambulanta”, alaturi de reprezentanti ai conducerii serviciilor de ambulanta.

Consultarile au avut in vedere masurile de asigurare a resurselor necesare pentru desfasurarea activitatii serviciilor de ambulanta. Astfel, acest serviciu medical va fi dotat cu noi ambulante, procedura de achizitie publica fiind deja initiata, demers ce vine ca raspuns la una dintre necesitatile pregnante transmise de reprezentantii sindicatului.

Potrivit comunicatului, asigurarea resursei umane – personal medical de interventie – a fost un alt subiect discutat. Prim-ministrul a punctat faptul ca pot fi organizate concursuri pentru ocuparea unui numar de 360 de posturi vacantate in cursul anului trecut, urmare a aprobarii de catre Guvern a unui Memorandum in acest sens. Pentru posturile vacantate in acest an pot fi organizate concursuri fara a mai fi nevoie de aprobarea acestui demers prin Memorandum al Guvernului.

“Interventiile rapide si profesioniste ale serviciului de ambulanta salveaza vieti si protejeaza sanatatea oamenilor. Guvernul acorda intreaga atentie si sprijin personalului medical. Vom colabora foarte aproape pentru ca acest serviciu sa beneficieze de noi ambulante, de resursa umana de care are nevoie, precum si de adaptarea cadrului legislativ”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Potrivit Executivului, in perioada urmatoare Federatia Nationala Sindicala “Ambulanta” va comunica Guvernului informatiile care argumenteaza solicitarile necesare pentru actualizarea cadrului legislativ de organizare si functionare.

“Premierul si echipa guvernamentala impreuna cu sindicatul s-au angajat sa aiba cat mai repede posibil o noua intalnire, dupa coordonarea tuturor acestor date, la care sa participe specialisti cu experienta aplicata care pot contribui la conturarea in detaliu a modificarilor necesare.”, mai scrie in comunicatul Guvernului.

Alaturi de prim-ministrul Marcel Ciolacu la consultarile de la Palatul Victoria au mai participat vicepremierul Marian Neacsu, ministrul Finantelor, Marcel Bolos, si seful Cancelariei Prim-Ministrului, Alexandru-Mihai Ghigiu.

Etichete: serviciul de ambulanta, ciolacu

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: