Guvernul va prelungi starea de alerta incepand cu 15 septembrie

14/09/2020
Guvernul va prelungi starea de alerta incepand cu 15 septembrie

Guvernul va prelungi starea de alerta incepand cu 15 septembrie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/guvernul-va-prelungi-starea-de-alerta-incepand-cu-15-septembrie/

Guvernul va prelungi starea de alerta incepand cu data de 15 septembrie pe o perioada de alte 30 de zile si s-a pronuntat pentru adoptarea unor noi masuri de prevenire si combatere a efectelor pandemiei de Covid in Romania.

Cele mai multe dintre noile reguli au legatura cu procesul de votare din 27 septembrie, printre care permiterea mitingurilor electorale si a demonstratiilor in limita a 100 de persoane, cu respectarea regulilor de igiena, dar si obligatia alegatorului de a-si dezinfecta mainile inainte de intrarea in sectia de vot si la iesire.

Potrivit secretarului de stat in MAI, Raed Arafat, la solicitarea STS s-a venit cu o clarificare.

“S-a mai introdus, la solicitarea STS, o clarificare in sensul ca cei care au carti de identitate vor introduce ei personal cartea in fanta de la tableta sau de la aparatul care o citeste, cei care au buletine vechi, pentru ca mai exista persoane cu buletine vechi, vor fi prelucrate manual cu dezinfectia mainilor lucratorului”, a mai declarat Raed Arafat, citat de Agerpres.

El a mai precizat ca masurile celelalte au ramas neschimbate, mentionand insa ca “au fost scoase sporturile de contact din partea sporturilor care sunt limitate”.

De asemenea, el a spus ca se vor putea organiza seminarii sau workshopuri in aceleasi conditii ca la teatre si spectacole.

Totodata, premierul Ludovic Orban a atentionat ca trebuie clarificata procedura de vot pentru cei care sunt bolnavi de COVID-19 sau izolati la domiciliu.

“Trebuie foarte clar procedura de solicitare a urnei mobile pentru ca urna mobila trebuie sa le asigure exercitarea dreptului de vot fie la cei care sunt izolati la domiciliu pentru ca sunt infectati sau sunt carantinati pentru ca sunt persoane de contact in ancheta epidemiologica si trebuie sa le asiguram exercitarea dreptului de vot. Am vazut ca este foarte buna ideea ca intai sa se duca urna mobila la cei care necesita deplasarea urnei mobile non COVID si dupa aceea sa se duca la cei care sunt fie afectati sau sunt persoane de contact”, a declarat premierul, potrivit sursei citate.

Etichete: stare de alerta, prelungire stare de alerta, reguli votare pandemiei

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: