Guvernul va adopta o hotarare privind plata personalului care vaccineaza anti-Covid | Care sunt sumele propuse?

11/01/2021
Guvernul va adopta o hotarare privind plata personalului care vaccineaza anti-Covid | Care sunt sumele propuse?

Guvernul va adopta o hotarare privind plata personalului care vaccineaza anti-Covid | Care sunt sumele propuse?

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/guvernul-va-adopta-o-hotarare-privind-plata-personalului-care-vaccineaza-anti-covid-care-sunt-sumele-propuse/

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a precizat ca va fi adoptata o ordonanta de urgenta ce prevede plata personalului medical implicat in vaccinarea impotriva Covid-19.

“Sunt doua lucruri esentiale pe care le adreseaza o ordonanta de urgenta care a fost in prima lectura in ultima sedinta de guvern si va fi adoptata in urmatoarea sedinta de guvern. Pe de o parte, o problema este aceea a personalului vaccinator: cine face efectiv vaccinul, inoculeaza vaccinul. Trebuie sa ne asiguram ca acele persoane sunt platite, sunt motivate sa faca asta. Este de departe cea mai mare provocare a Romaniei, cea mai mare campanie de vaccinare”, a declarat Ministrul Sanatatii la Digi 24, citat si de Agerpres.

Potrivit demnitarului, in ordonanta se prevede ca un medic care participa la vaccinare sa fie platit cu 100 de lei pe ora, un asistent cu 50 de lei si un registrator cu 25 de lei.

“Sumele propuse in ordonanta de urgenta – sunt mai degraba propuneri, pentru ca le vom vedea adoptate abia dupa ce trece de Guvern si dupa ce exista o discutie la nivelul Guvernului. Deja va pot spune ca exista discutii la nivelul ministerelor. Vorbim despre 100 lei pentru medici, cu un bonus pentru medicul coordonator, vorbim despre 50 de lei pentru asistentul medical si 25 de lei pentru registrator. Vorbim de sume pe ora. Sunt sume brute. Al doilea aspect este implicarea medicilor de familie. Ne bazam pe medicii de familie sa isi informeze pacientii de pe lista fiecaruia, sa ii inscrie in platforma de programare si apoi sa monitorizeze orice alte nevoi”, a mai afirmat Voiculescu potrivit surselor citate.

Intrebat daca medicii de familie vor primi o recompensa financiara pentru participare la campania de vaccinare, Voiculescu a raspuns: “Sigur. Va exista o suma pentru succes. Si anume, succesul este in cazul nostru obiectivul – vaccinarea”.

Etichete: plata vaccinare personal medical, vaccinarea anti-covid, vlad voiculescu

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: