Guvernul Ciolos a lansat “Comisia de taiat hartii”. Liber la propuneri!

24/02/2016

Guvernul Ciolos a lansat “Comisia de taiat hartii”. Liber la propuneri!

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/guvernul-ciolos-a-lansat-comisia-de-taiat-hartii-liber-la-propuneri/

DACIAN-CIOLOSGuvernul vrea sa simplifice accesul cetatenilor la anumite servicii si institutii, drept pentru care a lansat o platforma online “Comisia de taiat hartii”.

Anuntul a fost facut pe Facebook , dar si pe site-ul Executivului.

“Incepand de azi va asteptam cu propuneri de simplificare a „hartiilor” pe care vi le cere administratia publica. Ne puteti spune, prin intermediul platformei pe care am lansat-o: http://maisimplu.gov.ro/ ce documente pot fi simplificate si cum.”, a scris Dacian Ciolos pe pagina sa de Facebook.

El mai vorbeste de cateva lucruri simple care pot fi facute pornind de la unele cazuri absurde care se perpetueaza. Unul dintre cazurile enumerate de el este cel al mamelor care beneficiaza de indemnizatia de cresterea copilului.

“Mamele trebuie sa depuna 3 dosare cu acelasi tip de documente, indemnizatie, alocatie de stat, stimulent de reinsertie. Aceste 3 dosare contin acelasi documente si trebuie sa se plimbe cu hartii in copie. Este un caz unde putem simplifica cu depunerea unui singur dosar”, mai scrie in pastarea primului ministru.

Conform comunicarii  oficiale venite din partea Executivului, initiativa “Comisia de taiat hartii” are ca principal obiectiv implicarea in mod direct a cetatenilor pentru a obtine o  interactiune mai eficienta dintre administratia publica si cetateni respectiv companii.

In acest sens, platforma lansata de Cancelaria Primului Ministru si Ministerul pentru Consultare Publica si Dialog Civic (MCPDC): http://maisimplu.gov.ro va colecta si centraliza propunerile transmise, oferind posibilitatea urmaririi pasilor facuti pentru cele mai solicitatea documente/proceduri.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: