Guvernul britanic a desemnat un ministru al singuratatii

18/01/2018

Guvernul britanic a desemnat un ministru al singuratatii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/guvernul-britanic-a-desemnat-un-ministru-al-singuratatii/


In Marea Britanie a fost numit un ministru al singuratatii, a carui misiune va fi de a lua masuri impotriva izolarii resimtite de peste unul din zece britanici, sau circa noua milioane de oameni, atat tineri cat si varstnici – relateaza Reuters si BBC.

Noul rol va fi asumat de ministrul sporturilor, Tracey Crouch, care pe langa indatoririle actuale va trebui si sa dezvolte o strategie pentru reglementarea problemei singuratatii, asociata de cercetatori cu instalarea dementei, a hipertensiunii si riscul de deces premature, scrie si Agerpres.

“Trebuie sa facem tot posibilul pentru a pune capat resemnarii in fata singuratatii, in memoria lui Jo”, a explicat intr-un comunicat premierul Theresa May, referindu-se la deputata Jo Cox, asasinata in 2016 de un extremist de dreapta, la putin timp dupa ce infiintase o comisie parlamentara pentru singuratate.


“Singuratatea este trista realitate a vietii moderne, pentru mult prea multi oameni”, a adaugat in comunicat sefa guvernului de la Londra, citata de sursele mentionate.

De asemenea, Executivul britanic a mai anuntat ca Oficiul national de statistica va pune la punct o metoda de masurare a singuratatii si ca va fi infiintat un fond pentru a contribui la reglementarea acestei probleme.

Anul trecut, in decembrie,  prof. Jane Cummings, unul din directorii executive ai serviciului public de sanatate britanic, a atras atentia ca frigul si singuratatea pot fi letale in lunile de iarna.

Un raport publicat anul trecut arata ca singuratatea este la fel de nociva ca fumatul a 15 tigari pe zi.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: