Guvernul a suplimentat bugetul MS pentru achizitionarea vaccinului DTPA

14/10/2021

Guvernul a suplimentat bugetul MS pentru achizitionarea vaccinului DTPA

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/guvernul-a-suplimentat-bugetul-ms-pentru-achizitionarea-vaccinului-dtpa/

La solicitarea Ministerului Sanatatii, Guvernul Romaniei a aprobat, in sedinta de joi, 14 octombrie, proiectul de Hotarare privind alocarea de sume din fondul de rezerva bugetara la dispozitia guvernului, prevazut in bugetul de stat pe anul 2021, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sanatatii.

Conform documentului, bugetul Ministerului Sanatatii va fi suplimentat cu suma de 9.984 mii din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, pentru achizitionarea vaccinului diftero-tetano-pertussis acelular – DTPA.

“Fondurile sunt necesare pentru deblocarea si finalizarea contractului de 71 000 doze de vaccin pentru care Ministerul Sanatatii are incheiat un acord cadru. Continuam astfel imunizarile din cadrul Programului national”, a declarat Cseke Attila, ministrul interimar al Sanatatii.

” Am suplimentat bugetul Ministerului Sanatatii cu 10 milioane de lei, bani ce vor fi folositi pentru achizitionarea vaccinului DTPA pentru copiii de 14 ani si pentru gravide, prevazut in calendarul national de vaccinare pentru implementarea Programului national de vaccinare. Aceste fonduri sunt necesare pentru finalizarea contractului de 71.000 de doze de vaccin pentru care Ministerul Sanatatii are incheiat un acord-cadru”, a declarat prim-ministrul interimar Florin Citu, joi, intr-o conferinta de presa.

Etichete: vaccinul diftero-tetano-pertussis acelular, vaccinul DTPA, buget MS

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Vasile Cepoi: Spitalele din Iasi nu mai rezista

Paun: Gravitatea situatiei de astazi, dovada ca nu am depasit barierele dezinformarii

Gheorghita: Miscarea anti-vaccinare exista pentru ca miscarea pro-vaccinare este timida

Spitalul Judetean Botosani: Apel la medicii de familie sa ajute cu garzi la UPU

Cseke Attila: Inca nu am ajuns in varful valului. Presiunea este uriasa