Guvernul a stabilit indemnizatiile pentru angajatii din domeniul sanitar care fac garzi

01/09/2023
Guvernul a stabilit indemnizatiile pentru angajatii din domeniul sanitar care fac garzi

Guvernul a stabilit indemnizatiile pentru angajatii din domeniul sanitar care fac garzi

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/guvernul-a-stabilit-indemnizatiile-pentru-angajatii-din-domeniul-sanitar-care-fac-garzi/

Guvernul a adoptat o ordonanta de urgenta privind plata garzilor pentru angajatii din domeniul sanitar, respectiv indemnizatii de 500 – 1.000 de lei pentru medici specialisti si de 250 – 500 de lei pentru rezidenti.

“Au fost niste precizari legate de acordarea acelor indemnizatii personalului medical; medicilor care efectueaza garzi, in valoare de 500 pana la 1.000 lei. Am introdus o noua categorie pe care nu trebuie in niciun fel sa o marginalizam, dimpotriva, trebuie s-o incurajam sa lucreze si sa ramana in sistemul de sanatate in Romania. Se vor acorda indemnizatii la jumatate din valoarea pentru un medic specialist, adica intre 250 si 500 lei, pentru efectuarea de garzi de catre medicii rezidenti. Deci tinerii medici vor beneficia si ei la randul lor de aceasta indemnizatie”, a declarat ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, intr-o conferinta de presa.

De asemenea, actul normativ prevede si acordarea unor indemnizatii pentru asistentii medicali, moase si alte categorii de personal.

“Sunt precizari legate de administrarea sau de acordarea unor indemnizatii pentru asistentii medicali, moase si alte categorii de personal in valoare de 500 lei si a sporurilor pentru cei care efectueaza ture. Si un lucru foarte important, asa cum l-am discutat si mi l-am asumat in intalnirile cu sindicatele, este vorba de renuntarea la includerea in plafonul de 30% pentru sporuri a tuturor acestor indemnizatii care sunt acordate in acest moment, incat sa nu mai existe niciun fel de impediment in acordarea lor”, a mai adaugat ministrul.

Etichete: indemnizatiile pentru garzi, plata garzi medici, plata garzi personal medical

autor

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Daniela says:

    Buna ziua! Aceste indemnizații trebuie sa fie aplicate obligatoriu și in sistemul de sănătate privat, sau rămân la atitudinea patronului.
    Mulțumesc!

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: