Guvernul a aprobat un memorandum privind alocarea de fonduri europene pentru spitale

04/02/2021

Guvernul a aprobat un memorandum privind alocarea de fonduri europene pentru spitale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/guvernul-a-aprobat-un-memorandum-privind-alocarea-de-fonduri-europene-pentru-spitale/

Premierul Florin Citu a anuntat ca, in sedinta de Guvern a fost aprobat un memorandum privind alocarea de fonduri europene pentru a imbunatati sistemele de avertizare din spitale.

Memorandumul reprezinta solutia necesara si suficienta pentru demararea proiectului care va pune la dispozitia spitalului fonduri semnificative pentru siguranta pacientului, precizeaza Ministerul Sanatatii intr-un comunicat de presa.

“Am decis sa resetam un parcurs birocratic care intarzia ordonanta de urgenta pentru infrastructura de gaze medicinale si energie din spitale si am gasit o solutie eficienta. Am transformat ordonanta in memorandum, a fost deja adoptat si va putea fi lansat in cel mai scurt timp apelul de finantare de 50 milioane euro”, afirma Cristian Ghinea, ministrul Investitiilor si Proiectelor Europene, citat in comunicat.

“Este o investitie in infrastructura spitaliceasca absolut necesara si urgenta pentru cresterea sigurantei pacientilor, care vine sa repare investitii inexistente sau facute prost in spitale, in ultimii 30 de ani. Sunt 50 de milioane de euro fonduri europene pe care ii alocam unitatilor spitalicesti pentru reabilitarea si modernizarea sistemelor ce asigura cresterea sigurantei pacientului in spitalele din Romania”, declara si ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 12 EMC:

Insuficienta cardiaca

Mai exact, memorandumul se refera la ‘aprobarea unor masuri de sprijin decontate din fonduri europene pentru evaluarea, extinderea, reabilitarea sau modernizarea infrastructurii de fluide medicinale si a retelelor de energie electrica, inclusiv a sistemelor de supraveghere si control a acestor instalatii si a sistemelor de ventilatie si climatizare a aerului, precum si a altor investitii necesare pentru cresterea securitatii la incendiu din structurile care utilizeaza gaze medicinale pentru desfasurarea actului medical terapeutic si din structurile mari consumatoare de energie electrica de la nivelul spitalelor publice de faza I si II si suport COVID din sistemul sanitar de stat’.

Odata cu aprobarea acestui memorandum, poate fi elaborat Ghidul pentru apelul de finantare, in termen de aproximativ o saptamana, dupa care vor putea fi lansate finantarile.

Etichete: fonduri europene spitale, sisteme de avertizare din spitale

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Presedintele Iohannis a semnat decretul de numire a Ioanei Mihaila in functia de ministru al Sanatatii

S-a aprobat solicitarea DNA pentru inceperea urmaririi penale a fostului ministru al Sanatatii, Florian Bodog

Klaus Iohannis: Sunt foarte multumit de cum a decurs campania de vaccinare pana acum

Ioana Mihaila, noua propunere pentru conducerea Ministerului Sanatatii

EMA, despre vaccinul anti-Covid Johnson & Johnson: Beneficiile depasesc riscurile