Guvernul a aprobat principiile de functionare ale programului operational pentru sanatate

08/06/2023
Guvernul a aprobat principiile de functionare ale programului operational pentru sanatate

Guvernul a aprobat principiile de functionare ale programului operational pentru sanatate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/guvernul-a-aprobat-principiile-de-functionare-ale-programului-operational-pentru-sanatate/

Guvernul a aprobat ordonanta de urgenta privind principiile de functionare ale programului operational pentru sanatate, prin care se aloca resurse de pana la 6 miliarde de euro in urmatorii ani, a anuntat ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila.

“Astazi au fost aprobate, prin ordonanta de urgenta, principiile de functionare ale programului operational pentru sanatate, un program important care aloca resurse de pana la 6 miliarde de euro in urmatorii ani, nu e vorba de o finantare punctuala, anuala. Vreau sa spun ca acest program operational pentru sanatate noi l-am gasit blocat, din pacate. Si am reluat negocierea lui inca de anul trecut. Suntem singura tara care are un astfel de program sectorial in domeniul sanatatii, care beneficiaza de o finantare care nu este exclusiva pentru investitii in sectorul de sanatate, dar care aduce o reparatie importanta. Daca in Programul National de Redresare si Rezilienta, 22 de judete nu au avut posibilitatea depunerii de proiecte pentru investitii in asistenta medicala spitaliceasca, in cadrul acestui program operational pentru sanatate, care e gestionat de MIPE, cu avizul Ministerului Sanatatii, va fi posibil acest lucru”, a declarat ministrul Rafila, potrivit Agerpres.

El a mentionat ca in aceasta ordonanta au fost cuprinse principiile mari care sa poata sa duca la selectia obiectivelor.

“Acest program raspunde multor necesitati, nu doar cele legate de investitiile in asistenta medicala spitaliceasca, inclusiv in domeniul combaterii si controlului cancerului, pentru ca reprezinta o sursa de finantare de cateva sute de milioane euro in dezvoltarea centrelor ambulatorii care pot sa faca screening-ul si diagnosticul cancerului, dezvoltarea laboratoarelor de anatomie patologica si de genetica. Sunt multe investitii in domeniul oncologiei care pot sa se desfasoare in urmatorii ani. Acesta este scopul acestui program”, a mai adaugat ministrul, potrivit sursei citate.

Etichete: programului operational pentru sanatate, bani pentru sanatate, rafila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: