Guvernul a aprobat prelungirea cu inca 30 de zile a starii de alerta pe teritoriul Romaniei

12/01/2021

Guvernul a aprobat prelungirea cu inca 30 de zile a starii de alerta pe teritoriul Romaniei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/guvernul-a-aprobat-prelungirea-cu-inca-30-de-zile-a-starii-de-alerta-pe-teritoriul-romaniei/

Hotararea privind prelungirea starii de alerta pe teritoriul Romaniei incepand cu data de 13 ianuarie 2021, precum si stabilirea masurilor care se aplica pe durata acesteia pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 , fost adoptata in sedinta Executivului de marti.

Potrivit notei de fundamentare, masurile de prevenire si control al infectiilor cu coronavirusul SARS-CoV-2, conditiile concrete de aplicare si destinatarii acestor masuri, precum si institutiile si autoritatile publice care pun in aplicare sau urmaresc respectarea aplicarii masurilor pe durata starii de alerta prevazute in anexele nr. 1-3 la proiectul hotararii, sunt pe fond similare cu cele in vigoare si cuprinse in anexele nr. 1 – 3 la HG 1065/2020.

Acestea includ masurile de prevenire si control al infectiilor cu coronavirusul SARS-CoV-2, respectiv masurile non-medicale care si-au dovedit eficienta si eficacitatea la nivel mondial, cum sunt portul mastii si reducerea interactiunii fizice intre persoane, care sa fie aplicate in special in zonele cu aglomerari de persoane.

Etichete: stare de alerta, prelungire stare de alerta, masuri preventie coronavirus

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studiu: Vaccinarea anti-Covid este sigura pentru femeile gravide

OMS: E nevoie de cateva saptamani pentru a intelege virulenta noii variante

Ministerul Sanatatii suplimenteaza numarul locurilor de la Rezidentiat

Ministrul Sanatatii: Aceasta boala va deveni la un moment dat endemica

Varianta SARS-CoV-2 detectata in Africa de Sud starneste ingrijorare la nivel mondial