Guvernul a aprobat OUG de asigurare a continuitatii asistentei medicale primare prin centrele de permanenta

29/06/2018

Guvernul a aprobat OUG de asigurare a continuitatii asistentei medicale primare prin centrele de permanenta

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/guvernul-a-aprobat-oug-de-asigurare-a-continuitatii-asistentei-medicale-primare-prin-centrele-de-permanenta/


Guvernul a aprobat, la solicitarea Ministerului Sanatatii, Ordonanta de urgenta pentru asigurarea continuitatii asistentei medicale primare prin centrele de permanenta si pentru modificarea si completarea Legii 263/2004 privind asigurarea continuitatii asistentei medicale prin centrele de permanenta, potrivit unui un comunicat transmis de MS.

Potrivit actului normativ, se aproba suplimentarea bugetului Ministerului Sanatatii pe anul 2018 din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului cu suma de 25,095 milioane de lei pentru asigurarea continuitatii acordarii asistentei medicale primare prin centrele de permanenta si decontarii acesteia, care se asigura, potrivit legii, de la bugetul de stat.

“Activitatea centrelor de permanenta este o componenta de baza a sistemului sanitar romanesc, care necesita evaluare pentru a identifica modalitatile de eficientizare, astfel incat pacientii sa poata beneficia de servicii medicale indiferent de zona in care se afla sau de ora la care ele sunt necesare”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sanatatii, potrivit comunicatului mentionat.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 6 EMC:

Angina pectorala stabila v2

Potrivit Ministerului Sanatatii, 352 de centre de permanenta se afla in relatie contractuala cu CAS si 27 de centre de permanenta au primit aviz de infiintare din partea Ministerului Sanatatii si si-au exprimat intentia de a intra in relatie contractuala cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. Croitoru Simona says:

    Acum cateva zile era de alta parere. Tot este bine ca d-na ministru a inteles ca centrele de permanenta nu sunt bani pierduti,asa cum a afirmat la Slatina. Asteptam totusi sa fim si platiti daca nu cerem prea mult.Ar fi bine sa nu uite ministerul sa vireze la timp si banii pe vaccinari.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Pe acelasi subiect:

Ce raspuns a oferit Ministerului Sanatatii la solicitarea de suplimentare a fondurilor alocate cabinetelor de medicina familiei

Accidentul vascular cerebral sever, cauza de mortalitatea precoce

Ministrul Sanatatii: Legea vaccinarii nu se refera la obligativitate

Neurochirurgi demisionari de la Colentina: Am ajuns in situatia de a refuza peste 60 de pacienti cu tumori cerebrale complexe

DSP Suceava are director nou