Guvernul a aprobat o Ordonanta de Urgenta care vizeaza cresterea bugetului pentru medicamente

21/12/2018

La propunerea Ministerului Sanatatii, Guvernul a aprobat o Ordonanta de Urgenta prin care se asigura o crestere a bugetului aprobat trimestrial aferent medicamentelor suportate din Fondul National Unic al Asigurarilor Sociale de Sanatate (FNUASS) si din bugetul Ministerului Sanatatii.

Astfel, potrivit unui comunicat MS, incepand cu trimestrul IV al anului 2018 si pana la data de 31 decembrie 2019, prin aplicarea indicilor de inflatie calculati pe perioada 2012 – 2017 de catre Institutul National de Statistica, valoarea BAT va fi de 1595 milioane lei. Valoarea BAT din anul 2012 pana in prezent a fost de 1515 mil. lei, asadar vorbim de o crestere cu 80 milioane lei.

De asemenea, incepand cu anul 2020, OUG aprobata azi prevede actualizarea anuala a BAT cu indicele de inflatie.

Continut educational:

“Aceasta masura era absolut necesara in conditiile cresterii consumului de medicamente si a necesitatii asigurarii continuitatii tratamentelor pentru pacienti. Prin majorarea BAT se asigura predictibilitatea taxei clawback si mentinerea acestei contributii la un nivel sustenabil pentru producatorii de medicamente”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sanatatii in comunicatul mentionat.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Pe acelasi subiect:

14 decese din cauza gripei/ Pintea: Rata de vaccinare este foarte mica

Comunicat cu privire la proiectul de Ordonanta pentru modificarea si completarea unor acte normative in domeniul sanatatii propus de ANMCS

Specialistii au anuntat debutul sezonului gripal

31 de cazuri de gripa in judetul Olt/ DSP a cerut inca 5000 de doze de vaccin antigripal

DSP Tulcea solicita suplimentarea dozelor de vaccin antigripal