Guvernul a aprobat o Ordonanta de Urgenta care vizeaza cresterea bugetului pentru medicamente

21/12/2018

Guvernul a aprobat o Ordonanta de Urgenta care vizeaza cresterea bugetului pentru medicamente

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/guvernul-a-aprobat-o-ordonanta-de-urgenta-care-vizeaza-cresterea-bugetului-pentru-medicamente/

La propunerea Ministerului Sanatatii, Guvernul a aprobat o Ordonanta de Urgenta prin care se asigura o crestere a bugetului aprobat trimestrial aferent medicamentelor suportate din Fondul National Unic al Asigurarilor Sociale de Sanatate (FNUASS) si din bugetul Ministerului Sanatatii.

Astfel, potrivit unui comunicat MS, incepand cu trimestrul IV al anului 2018 si pana la data de 31 decembrie 2019, prin aplicarea indicilor de inflatie calculati pe perioada 2012 – 2017 de catre Institutul National de Statistica, valoarea BAT va fi de 1595 milioane lei. Valoarea BAT din anul 2012 pana in prezent a fost de 1515 mil. lei, asadar vorbim de o crestere cu 80 milioane lei.

De asemenea, incepand cu anul 2020, OUG aprobata azi prevede actualizarea anuala a BAT cu indicele de inflatie.

Continut educational:

“Aceasta masura era absolut necesara in conditiile cresterii consumului de medicamente si a necesitatii asigurarii continuitatii tratamentelor pentru pacienti. Prin majorarea BAT se asigura predictibilitatea taxei clawback si mentinerea acestei contributii la un nivel sustenabil pentru producatorii de medicamente”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sanatatii in comunicatul mentionat.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

S-a decis relaxarea unor masuri restrictive, in Capitala

Inca doua cazuri de SARS-CoV-2 cu mutatia britanica | MS recomanda testarea la primele simptome ale bolii

Rusia a solicitat Uniunii Europene sa autorizeze vaccinul Sputnik V

Adrian Gheorghe, noul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate

Persoanele dializate, imobilizate sau nedeplasabile – vaccinate in etapa a II-a | Medicii de familie vor colabora cu asistenta sociala