Guvernul a aprobat majorarea cu 100 de lei a salariilor personalului din sistemul sanitar

04/11/2014

Guvernul a aprobat majorarea cu 100 de lei a salariilor personalului din sistemul sanitar

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/guvernul-a-aprobat-majorarea-cu-100-de-lei-a-salariilor-personalului-din-sistemul-sanitar/

ministerul-sanatatiiIncepand cu 1 ianuarie 2015, membrii personalului din cadrul sistemului public sanitar si cel de asistenta sociala vor beneficia de majorarea cu 100 lei la cuantumul brut al salariilor de baza.

Conform unui comunicat de presa remis marti, 4 noiembrie, la propunerea Ministerului Sanatatii, dupa negocierea pe care autoritatile centrale din domeniul finantelor publice, muncii si sanatatii au avut-o cu sindicalistii din Sanatate, Guvernul Romaniei a aprobat Ordonanta de Urgenta privind  salarizarea  personalului din cadrul sistemului public sanitar si sistemului public de asistenta sociala in anul 2015.

“Peste 300 000 de persoane din sistemul sanitar, inclusiv din unitati medico – sociale dar si din sistemul de asistenta sociala vor beneficia de aceste majorari, cu posibilitatea ca, dupa jumatatea anului 2015 sa existe noi majorari” a declarat Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu.

Intrebat daca de cresterea salariala de 100 de lei vor beneficia si cei cu salariul minim de 900 de lei din sistemul sanitar, ministrul Sanatatii a precizat ca in cazul acestora se va aplica anul viitor o crestere in doua etape.

“Pentru cei care au salariul minim noi prevedem o crestere in doua trepte. De la 1 ianuarie va fi cresterea de 75 de lei, iar de 1 iulie va fi inca 75 de lei. Deci ei vor beneficia de 150 de lei, astfel incat cresterea de 100 de lei va fi numai pentru cei care nu beneficiaza de aceasta crestere de 150 de lei. Cresterea se refera la toti cei 300 de mii de membri ai sistemului, luand in calcul si cresterea salariului minim”, a mai declarat Nicolae Banicioiu in cadrul unei conferinte de presa.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: