Guvernul a adoptat lista cu vaccinuri decontate | Rafila: Regim de decontare intre 50 si 100%

31/08/2023
Guvernul a adoptat lista cu vaccinuri decontate | Rafila: Regim de decontare intre 50 si 100%

Guvernul a adoptat lista cu vaccinuri decontate | Rafila: Regim de decontare intre 50 si 100%

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/guvernul-a-adoptat-lista-cu-vaccinuri-decontate-rafila-regim-de-decontare-intre-50-si-100/

Guvernul a adoptat o hotarare privind lista vaccinurilor care vor fi decontate. Potrivit ministrului Sanatatii, Alexandru Rafila, regimul de decontare va fi cuprins intre 50 si 100%.

Unele vaccinuri vor putea fi decontate incepant cu data de 1 septembrie 2023, pentru categoriile la risc, iar de la 1 decembrie vor fi compensate si altele.

“Este o modificare a hotararii de Guvern 720 din 2008 si se introduce o noua lista, sublista E se numeste, cu denumiri comune internationale corespunzatoare vaccinurilor pentru decontare. Regimul de decontare va fi intre 50 si 100%. Iar aceasta hotarare va intra in vigoare imediat, pentru ca de acum, din luna septembrie, vor putea fi decontate pentru categoriile la risc vaccinurile gripale, iar de la 1 decembrie, celelalte vaccinuri. Si as vrea sa le enumar: pneumococic, meningococic, HPV, DTP, acelular pentru adulti, vaccinul hepatitic tip B, vaccinul Rubeola Rujeola Oreion, respectiv vaccinul varicelic, care vor fi compensate in proportie variabila, in functie de categoria care este recomandata de catre Comitetul National de Vaccinologie”, a declarat ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, joi, intr-o conferinta de presa.

Potrivit demnitarului, aceasta compensare a vaccinurilor se realizeaza prin solicitarea unei prescriptii de la medicul de familie.

“Compensarea acestor vaccinuri indeparteaza orice fel de discutie si de suspiciune legata de obligativitatea vaccinarii, pentru ca, in mod evident, obtinerea unui vaccin prin compensare se realizeaza prin solicitarea unei prescriptii la medicul de familie si, ulterior, achizitia vaccinului compensat integral sau partial de catre beneficiar in farmacie.”, a mai afirmat ministrul.

Rafila a mai adaugat ca vaccinul gripal se vor putea administra direct in farmacie.

Etichete: vaccinuri compensate, lista vaccinuri compensate, vaccin gripal farmacie

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: