Guvern: Spor de la 55% pana la 85% pentru personalul care lucreaza cu pacientii Covid

26/05/2022
Guvern: Spor de la 55% pana la 85% pentru personalul care lucreaza cu pacientii Covid

Guvern: Spor de la 55% pana la 85% pentru personalul care lucreaza cu pacientii Covid

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/guvern-spor-de-la-55-pana-la-85-pentru-personalul-care-lucreaza-cu-pacientii-covid/

Guvernul Romaniei a aprobat proiectul de Hotarare privind modificarea Regulamentului-cadru privind stabilirea locurilor de munca, a categoriilor de personal, a marimii concrete a sporului pentru conditii de munca prevazut in anexa nr. II la Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, precum si a conditiilor de acordare a acestuia, pentru familia ocupationala de functii bugetare „Sanatate si asistenta sociala”.

Prin acest act normativ se creeaza cadrul legal de compensare financiara a riscurilor la care este supus personalul de specialitate medico-sanitar si auxiliar sanitar din unitatile sanitare care are in ingrijire pacienti diagnosticati cu virusul SARS-CoV-2, pe perioada situatiilor de risc epidemiologic si biologic prevazute la art. 6 din Legea 136/2020.

Astfel, potrivit Ministerului Sanatatii, se acorda sporul pentru conditii de munca deosebit de periculoase in procent de la 55% pana la 85%, personalului de specialitate medico-sanitar si auxiliar sanitar din unitatile sanitare care este implicat direct in transportul, recoltarea probelor biologice/testarea rapida, evaluarea, diagnosticarea si tratamentul pacientilor suspecti si confirmati cu COVID-19 pe durata situatiilor de risc epidemiologic si biologic prevazute la art. 6 din Legea nr. 136/2020 privind instituirea unor masuri in domeniul sanatatii publice in situatii de risc epidemiologic si biologic, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

 

Etichete: spor personal medical, spor personal medical covid, spor pentru conditii de munca periculoase

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: