Grupul Sanofi anunta lansarea testelor clinice pentru al doilea proiect de vaccin anti-Covid

12/03/2021

Grupul Sanofi anunta lansarea testelor clinice pentru al doilea proiect de vaccin anti-Covid

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/grupul-farmaceutic-sanofi-anunta-lansarea-testelor-clinice-pentru-al-doilea-proiect-de-vaccin-anti-covid/

Grupul farmaceutic francez Sanofi a anuntat, vineri, lansarea primelor teste pe oameni pentru cel de-al doilea proiect de vaccin pe care il dezvolta impotriva Covid-19, primul fiind inca in faza de testare, informeaza AFP si Agerpres.

“Sanofi si Translate Bio”, o companie de biotehnologie americana asociata cu cea franceza, “incep un studiu clinic 1/2 consacrat vaccinului lor candidat impotriva COVID-19 pe baza de ARN mesager”, a anuntat grupul intr-un comunicat, potrivit surselor citate.

In cazul acestui al doilea vaccin-candidat, Sanofi va realiza primele teste pe 415 de persoane si asteapta primele rezultate pentru al treilea trimestru in vederea lansarii fazei urmatoare.

Acest proiect de vaccin functioneaza pe principiul ARN-ului mesager, o tehnologie inovatoare care sta si la baza vaccinurilor Pfizer/BioNTech si Moderna, deja autorizate in Uniunea Europeana si in Statele Unite.

Primul vaccin dezvoltat de Sanofi impreuna cu firma GSK, functioneaza diferit, pe baza unei proteine recombinante.

Dezvoltarea acestuia a intarziat cateva luni, iar testarea este doar in faza a 2-a. Grupul farmaceutic spera sa-l poata lansa la sfarsitul anului 2021.

Etichete: vaccin anti-covid, vaccin sanofi, teste clinice vaccin coronavirus

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: