Grup de lucru privind reforma asistentei medicale primare

05/08/2022
Grup de lucru privind reforma asistentei medicale primare

Grup de lucru privind reforma asistentei medicale primare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/grup-de-lucru-privind-reforma-asistentei-medicale-primare/

Ministerul Sanatatii a organizat un grup de lucru privind reforma asistentei medicale primare, potrivit ministrului Sanatatii, Alexandru Rafila, carea a adaugat ca este o incercare importanta pentru a se gasi solutii la rezolvarea problemei asistentei medicale primare.

“Ministerul Sanatatii a organizat un grup de lucru privind reforma asistentei medicale primare. Din acest grup de lucru fac parte reprezentanti ai asociatiilor profesionale ale medicilor de familie, reprezentanti ai Ministerului Sanatatii, ai Casei de Asigurari, ai organizatiilor de pacienti, pentru ca tot timpul trebuie sa discutam despre beneficiarii serviciilor medicale. Este o incercare importanta, incat in cadrul acestui grup pe care l-am organizat sa putem sa venim cu o solutie referitoare la rezolvarea problemei asistentei medicale primare din mai multe puncte de vedere”, a precizat ministrul Alexandru Rafila, intr-o conferinta de presa.

El a facut si o trecere in revista a celor mai stringente probleme cu care se confrunta asistenta medicala primara din Romnaia.

“Una dintre probleme era legata si de imbatranirea medicilor de familie. In curand vor iesi la pensie sau unii sunt deja la varsta pensionarii si mai profeseaza inca. Sa facem aceasta specialitate atractiva, medicul de familie sa transforme dintr-un medic care nu are posibilitatea decat sa faca cateva manopere medicale sa faca mult mai multe. Dotarea este una dintre ele. Sigur ca trebuie sa gasim solutii stimulente pentru indeplinirea unui pachet de servicii medicale preventive. Este un lucru foarte important si sa incurajam tinerii medici sa poata sa isi deschida cabinete de medicina de familie” a mai spus ministrul Sanatatii.

Etichete: asistenta medicala primara, medicina de familie, rafila

autor

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Veturia Enache says:

    Oare avem timp sa facem mai multe, avand în vedere câte situații,rapoarte ,înscrisuri trebuie sa facem?

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: