Grup de lucru pentru gasirea de solutii care sa permita accesul pacientilor la medicamente esentiale

30/05/2024
Grup de lucru pentru gasirea de solutii care sa permita accesul pacientilor la medicamente esentiale

Grup de lucru pentru gasirea de solutii care sa permita accesul pacientilor la medicamente esentiale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/grup-de-lucru-pentru-a-gasi-solutii-care-sa-permita-accesul-pacientilor-la-medicamente-esentiale/

Executivul va aproba crearea unui grup de lucru care sa identifice solutii privind accesul pacientilor la medicamente esentiale la preturi rezonabile.

“Vom crea un grup de lucru pentru identificarea solutiilor care sa permita accesul pacientilor la medicamente esentiale la preturi rezonabile. Aceste solutii vor fi discutate si cu industria farmaceutica din Romania”, a declarat, joi, prim-ministrul Marcel Ciolacu, la inceputul sedintei de Guvern.

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a prezentat modul in care urmeaza sa functioneze grupul de lucru.

“Problema aprovizionarii cu medicamente este o problema a intregii Uniuni Europene. Ca urmare, inca de la sfarsitul anului trecut, Comisia Europeana a stabilit ca prioritate crearea unei aliante pentru medicamentele critice, adica medicamente de uz larg, pentru care s-au semnalat discontinuitati in toate statele membre. Eu am participat la reuniunea ministrilor Sanatatii, care a dus, practic, la operationalizarea acestei aliante, iar la nivel national ne preocupa doua elemente. Primul, asa cum a spus domnul prim-ministru, este vorba despre accesul neintrerupt la medicamente al pacientilor din Romania, iar acest lucru se poate realiza in cadrul unui grup de lucru interinstitutional cu Ministerul Economiei, alaturi de Ministerul Sanatatii, ca si coordonatori ai acestui domeniu de productie a medicamentelor, dar si cu alte agentii aflate in subordinea celor doua ministere sau a Guvernului, precum si cu reprezentanti ai industriei farmaceutice, in calitate de invitati”, a afirmat ministrul Alexandru Rafila.

Totodata, el a subliniat importanta investitiilor in industria farmaceutica, precum si a independentei Uniunii Europene in ceea ce priveste materiile prime din care se produc medicamente.

Etichete: acces la medicamente, medicamente esentiale, preturi medicamente, ciolacu, rafila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: