Grup de lucru la nivelul MS pentru identificarea deficientelor legate de vaccinare

20/11/2019

Grup de lucru la nivelul MS pentru identificarea deficientelor legate de vaccinare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/grup-de-lucru-la-nivelul-ms-pentru-identificarea-deficientelor-legate-de-vaccinare/

La nivelul Ministerului Sanatatii va fi constituit un grup de lucru care are rolul ca, pana la data de 15 decembrie 2019, sa identifice toate deficientele in functionarea Programului national de vaccinare, dar si in cadrul campaniei de vaccinare antigripala gratuita.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sanatatii, grupul de lucru va fi format din medici specialisti, medici de familie, reprezentanti ai comisiilor de specialitate si Ministerului Sanatatii, ai Institutului National de Sanatate Publica si ai Societatii Romane de Microbiologie, reprezentanti ai Directiei de Sanatate Publica Bucuresti, recum si reprezentanti ai pacientilor

Acesta va prezenta ministrului Sanatatii un set de masuri pentru imbunatatirea acestor programe si activitati de sanatate publica.

Ministerul Sanatatii mai precizeaza ca a achizitionat, anul acesta, 1 500 000 de doze de vaccin gripal, cu 200 000 de doze mai mult fata de anul trecut. Toate aceste doze de vaccin gripal au fost distribuite catre directiile de sanatate publica, iar ultima transa a fost distribuita in 5-6 noiembrie a.c.

Potrivit sursei citate, cu cele 1 500 000 doze se poate face imunizarea de la grupa de varsta 3 ani in sus.
Medicii de familie au inceput sa ridice si ultima transa de vaccine, iar la sfarsitul lunii urmeaza sa fie livrate si cele 9 200 de doze pentru imunizarea copiilor cu varste intre 6 luni si 3 ani, conform calendarului stabilit.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 12 EMC:

Planul National de Vaccinare

Daca dozele de vaccin vor fi insuficiente, acordul cadru incheiat de MS cu furnizorul prevede posibilitatea suplimentarii numarului acestora.

“Mentionam ca, repartitia dozelor de vaccin pe judete se face in functie de catagrafierea realizata de medicii de familie, precum si de informarile acestora catre directiile de sanatate publica”, se precizeaza in comunicatul MS.

Pana in data de 10.11.2019 s-au vaccinat 550 000 de persoane cu risc ridicat de imbolnavire in cadrul campaniei gratuite a Ministerului Sanatatii.

Etichete: probleme vaccinare, criza vaccinuri, programul national de vaccinare, vaccinarea antigripala, vaccinarea antigripala gratuita, ministerul sanatatii

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Vlad Voiculescu: Solutia militara nu este o solutie pentru Romania

OMS: 1 miliard de doze de vaccin anti-Covid administrate in regiunea europeana

Dr. Catalina Poiana: Controlul osteoporozei trebuie sa fie o prioritate

Asociatiile de pacienti: Romania nu se confrunta doar cu problema Covid

UMF “Iuliu Hatieganu”, in topul celor mai bune universitati