Gripa face ravagii in Europa

16/01/2017

Gripa face ravagii in Europa

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/gripa-face-ravagii-in-europa/

tratament si prevenire gripaIn Franta, 52 de persoane si-au pierdut viata in urma epidemiei de gripa, iar alte cateva mii sunt internate in spitalele de pe teritoriul Frantei. Pana acum, peste 100 de spitale sunt in stare declarata de tensiune, iar trei au declansat planul alb.

De curand, si Spania a anuntat ca se alatura listei de tari in care a fost declarata epidemia de gripa.
100 de cazuri la 100.000 de persoane este rata de infectie in acest moment, insa la granita cu Franta aceasta rata este mult mai ridicata.

Spitalele din Bilbao, San Sebastian si Zaragoza sunt la capacitate maxima, iar in serviciile de urgenta din zona de nord unii pacienti au fost nevoiti sa astepte si 18 ore la poarta spitalelor pentru a putea fi internati, relateaza corespondentul Digi24 in Spania.

Capitala Spaniei, Madrid, se pregateste de asemenea pentru epidemia de gripa. Toate operatiile care nu sunt urgente au fost amanate si orice deplasari in scop de serviciu ale personalului medical au fost suspendate.

In plus, medicilor li s-a interzis sa-si ia zile libere sau de concediu. In mod preventiv, sunt trimisi acasa pacientii care pot sa-si continue tratamentele ambulator, pentru a avea locuri libere in cazul unei avalanse de cazuri de gripa, mai relateaza sursa citata.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: