Greva japoneza in sanatate

04/03/2016

Greva japoneza in sanatate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/greva-japoneza-in-sanatate/

MEDIC-SPAGA-LEGALIZATASindicatele din sanatate au anuntat declansarea grevei japoneze incepand din data de 21 martie in toate unitatile sanitare in care se regasesc membri afiliati Camerei Federative a Sindicatelor Medicilor din Romania (CFSMR) si Federatiei Sindicale “Hipocrat” din Romania (FS Hipocrat).

Conform unui comunicat de presa, printre revendicarile CFSMR si FS Hipocrat se afla: aplicarea prevederilor Legii 284/2010 privind salarizarea unitara si in sanatate, in sensul reincadrarii personalului avand ca valoare de referinta salariul minim brut pe economie de 1.250 lei, acordarea tuturor sporurilor, calculate la salariul efectiv, precum sporul de conditii deosebite de munca, sporul de doctorat si respectarea normei de munca, a timpului de munca si de repaus pentru toate categoriile de personal din sanatate, prin reducerea pana la eliminare a deficitului de personal.

Sindicalistii mai solicita si cresterea valorii serviciilor medicale decontate de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate catre spitale, ambulator si medicina de familie, in conformitate ponderea cheltuielilor salariale la majorarea salariilor efectuate printr-un act normativ.

“Atitudinea indiferenta a Ministerului Sanatatii, cat si tergiversarea luarii unor decizii la nivel guvernamental sunt cauzele pentru care salariatii, membri de sindicat, au decis sa apeleze la aceasta forma de protest. Federatiile semnatare atrag atentia ca, in lipsa unei decizii rectificative solicitate, se poate ajunge la escaladarea starii conflictuale”, scrie in comunicat.

CFSMR si FS Hipocrat sunt organizatii membre ale CNS Cartel ALFA.

 

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. Claudiu Damian says:

    La Spitalul Judetean de Urgenta Buzau se acorda sporul de doctorat.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: