Greva generala in spitale pe 31 octombrie

15/09/2016

Greva generala in spitale pe 31 octombrie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/greva-generala-in-spitale-pe-31-octombrie/

spital-interior-holMembrii sindicatului “Sanitas” au anuntat ca pe data de 31 octombrie va fi greva generala in spitale. Federatia are peste 110.000 de membri care lucreaza in spitale.

Reprezentantii “Sanitas”  au anuntat ca in luna octombrie vor picheta Ministerul Muncii si Ministerul de Finante, iar la final vor declansa greva generala.

“Incepand de astăzi, Consiliul National a hotarat să începem strângerea de semnaturi in intreaga tara pentru a putea declansa conflictul de munca. Astfel, pe 20 septembrie vom picheta Ministerul Muncii cu peste 200 de oameni, pe 27 septembrie vom picheta Ministerul Finantelor Publice tot cu 200 de oameni, iar pe 4 octombrie vom picheta Ministerul Sanatatii cu peste 200 de oameni”, a spus Leonard Bărăscu, presedintele SANITAS, citat de Agerpres.

“Reprezentantii Federatiei SANITAS l-au informat pe Ministrul Sanatatii ca membrii nostri de sindicat nu mai au rabdare si nici nu considera ca ei sunt cei care trebuie sa echilibreze bugetul in asa masura incat sa poata elimina inechitatile salariale”, scrie intr-un comunicat al federatiei din data de 5 septembrie.

“Pe 12 octombrie avem o greva japoneză cu purtarea de banderole, iar in data de 19 octombrie vom avea o greva de avertisment cu incetarea activitatii timp de două ore, dimineata între orele 8:00 — 10:,00”, a mai spus presedintele Sanitas, potrivit sursei mentionate.

Federatia SANITAS are peste 110.000 de membri, angajati in spitalele din Romania.

 

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: