Greva din sistemul medical va trece prin instanta

21/11/2013

Greva din sistemul medical va trece prin instanta

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/greva-din-sistemul-medical-va-trece-prin-instanta/

Personalul sanitar scos din randul bugetarilorLa intalnirea dintre reprezentantii Coalitiei Profesionistilor din Sanatate si Ministerul Sanatatii s-au dezbatut din nou revendicarile medicilor si situatia declansarii grevei generale. Legalitatea sau ilegalitatea grevei generale va fi stabilita de instanta, conform declaratiilor lui Vasile Astarastoae, presedintele Colegiului Medicilor din Romania.

“Sunt bani mai putini decat anul trecut”

Vasile Astarastoae a precizat ca bugetul alocat Sanatatii nu a crescut. O alta problema semnalata de presedintele CMR este plata orelor suplimentare facute de medici si posibilitatea ca acestia sa faca doar orele de garda la care sunt obligati prin lege si nu mai mult.

“Oamenii au de luat zeci de zile libere pentru munca suplimentara pentru ca li s-a interzis sa fie platite. S-ar putea ca la cat sunt platiti ei sa se hotarasca sa stea sa se odihneasca si atunci o sa decida cei care sunt cu legea si cu legalitatea. S-ar putea ajunge ca oamenii din sistem sa-si ia liberele toti odata, iar medicii s-ar putea sa faca numai garda la care sunt obligati prin lege”, a precizat Vasile Astarastoae.

Instanta va decide greva din sistemul medical

Declansarea grevei generale din sistemul de sanatate va depinde de instanta.

Daca instanta va considera ilegala greva profesionistilor din sistemul de sanatate, atunci ea se va opri, conform declaratiilor lui Vasile Astarastoae.

“Cel care va decide daca daca este greva legala sau ilegala este instanta. Daca instanta va spune ca este ilegala atunci sindicatele vor opri acest demers, dar asta nu inseamna ca sistemul va functiona”, a precizat presedintele CMR.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: