Ghidul EMA privind medicamentele pentru tratamentul infectiilor bacteriene

02/06/2022
Ghidul EMA privind medicamentele pentru tratamentul infectiilor bacteriene

Ghidul EMA privind medicamentele pentru tratamentul infectiilor bacteriene

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ghidul-ema-privind-medicamentele-pentru-tratamentul-infectiilor-bacteriene/

EMA a publicat ghidul revizuit final privind evaluarea medicamentelor de uz uman pentru tratamentul infectiilor bacteriene, ca parte a eforturilor sale de a sprijini o abordare globala a dezvoltarii de noi antibiotice.

Rezistenta la antimicrobiene (AMR), care este capacitatea microorganismelor de a rezista tratamentelor antimicrobiene, in special antibioticelor, are un impact direct asupra sanatatii oamenilor si animalelor si poarta o povara economica grea la nivel mondial.

Numai in Uniunea Europeana (UE), este responsabila pentru aproximativ 33.000 de decese pe an, se precizeaza in comunicatul EMA. De asemenea, se estimeaza ca AMR costa UE 1,5 miliarde EUR pe an in costuri de asistenta medicala si pierderi de productivitate.

EMA joaca un rol important in lupta impotriva RAM prin indrumarea si sprijinirea dezvoltarii de noi medicamente si abordari de tratament, in special pentru pacientii cu infectii cauzate de bacterii multirezistente, care au in prezent foarte putine optiuni terapeutice.

Intrucat AMR este o amenintare globala, autoritatile de reglementare din UE, Statele Unite si Japonia au convenit sa-si alinieze cat mai mult posibil cerintele de date respective, astfel incat dezvoltatorii de medicamente sa poata concepe studii clinice care sa raspunda nevoilor de dovezi ale mai multor agentii de reglementare.

Documentul revizuit reflecta rezultatul acestor discutii si include, de asemenea:

– clarificari privind programele de dezvoltare clinica recomandate pentru antimicrobiene menite sa raspunda unei nevoi nesatisfacute;
– indrumari privind studiile clinice pentru a sprijini tratamentul infectiilor necomplicate ale tractului urinar si al gonoreei necomplicate;
– ghiduri actualizate privind afisarea datelor microbiologice si clinice privind eficacitatea in rezumatul caracteristicilor produsului.

Ghidul poate fi vazut, AICI.

Etichete: ghid ema, infectii bacteriene, ghid ema antibiotice, AMR

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: