Gheorghita: Vaccinarea nu trebuie sa fie obligatorie. Nu suntem pregatiti ca societate

11/08/2021

Gheorghita: Vaccinarea nu trebuie sa fie obligatorie. Nu suntem pregatiti ca societate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/gheorghita-vaccinarea-nu-trebuie-sa-fie-obligatorie/

Medicul Valeriu Gheorghita, presedintele Comitetului national de coordonare a activitatilor privind vaccinarea impotriva SARS-CoV-2, a precizat ca, in prezent, societatea romaneasca nu este pregatita pentru o abordare de genul vaccinare obligatorie.

“Trebuie sa analizam lucrurile in felul urmator: obiectivul nostru nu este sa crestem prin orice mijloc numarul persoanelor care se vaccineaza. Este important la baza deciziei sa ramana, pana la urma, dorinta persoanei care se vaccineaza, in baza informatiilor pe care le are. Tine foarte mult de perceptia societatii asupra unei masuri de acest gen. Nu cred ca suntem pregatiti ca societate sa intelegem acest tip de abordare, insa in momentul de fata consider ca vaccinarea nu trebuie sa fie obligatorie si asta este parerea mea personala.”, a declarat Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei de vaccinare.

El a mai subliniat, totusi, ca trebuie sa fim intr-un fel sau altul responsabilizati pentru deciziile noastre. De altfel, scenariile pesimiste arata o posibila crestere zilnica de peste 1.500 – 1.600 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus in a doua parte a lunii septembrie.

“Scenariile pesimiste arata o posibila crestere a numarului de cazuri in luna septembrie, unde vom avea o crestere mai accentuata, chiar cu cresteri de peste 1.500 – 1.600 de cazuri inregistrate zilnic in a doua parte a lunii septembrie. M-am uitat si pe raportarea ECDC si pe estimarile pe care le face inclusiv pentru Romania. Daca acum suntem la 9,3 cazuri la suta de mii de locuitori cumulat la 14 zile. In urmatoarele doua saptamani, tendinta este de dublare a ratei de notificare a cazurilor, adica o sa ajungem la aproape 18 cazuri la doua saptamani la suta de mii de locuitori.”, a mai precizat Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei de vaccinare.

Etichete: vaccinarea obligatorie, crestere cazuri covid, valeriu gheorghita

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: