Gheorghita: Nu avem in momentul de fata suficiente date care sa confirme importanta celei de-a treia doze

11/05/2021

Gheorghita: Nu avem in momentul de fata suficiente date care sa confirme importanta celei de-a treia doze

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/gheorghita-nu-avem-in-momentul-de-fata-suficiente-date-care-sa-confirme-importanta-celei-de-a-treia-doze/

In acest moment nu exista suficiente date stiintifice care sa confirme importanta celei de-a treia doze de vaccin care ar fi necesara pentru a acoperi eventuale mutatii virale, spune Valeriu Gheorghita, presedintele Comitetului National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea impotriva COVID-19, Valeriu Gheorghita.

“Deciziile referitoare la campania de vaccinare au fost luate doar in baza datelor stiintifice. Nu cred ca avem in momentul de fata suficiente date care sa confirme importanta celei de-a treia doze. Este important sa asiguram imunitatea printr-o schema completa pentru oricine doreste sa se vaccineze in momentul de fata. Fiecare tara isi face propria politica de sanatate publica. Importanta celei de-a treia doze rezida in mod deosebit din dorinta de a acoperi eventualele variante virale mutante, care circula si care nu sunt suficient de bine acoperite de vaccinurile actuale. Astfel, nu avem motive sa credem ca imunitatea se va pierde atat de repede. Deja vedem tari care stau foarte bine din punct de vedere epidemiologic, au un numar mic de cazuri, au un numar foarte mic de decese si cred ca acolo trebuie sa ajungem si noi”, a declarat Valeriu Gheorghita citat de Agerpres.

Acesta a precizat ca dincolo de numarul de persoane propuse pentru a fi vaccinate in vederea cresterii gradului de imunizare, campania de vaccinare din Romania este un model apreciat la nivel european, motiv pentru care vin oameni din afara tarii sa se vaccineze aici.

“Important este sa fie persoane vaccinate, sa fie cat mai multe persoane care au acces la vaccinare. Asta ne dorim printr-o campanie de vaccinare coerenta si bine organizata. Campania de vaccinare din Romania este un model apreciat la nivel european, sunt oameni din afara tarii care vin de la mii de kilometri distanta sa se vaccineze in Romania tocmai pentru ca accesul este mult mai facil. Cred ca acolo trebuie sa ajungem”, a mai precizat seful CNCAV potrivit sursei citate.

Potrivit acestuia, in perioada urmatoare campania de vaccinare va lua amploare mai mult prin faptul ca tot mai multi medici de familie se vor implica si vor incepe sa vaccineze in cabinetele proprii si, de asemenea, se vor putea vaccina in spitale atat persoanele care sunt in regim de spitalizare de zi sau spitalizare continua, cat si pacienti cu boli cronice, pacienti vulnerabili.

Etichete: a treia doza de vaccin anti-covid, vaccinare anti-covid

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: