Gheorghita: Incidenta cazurilor de Covid a scazut substantial in randul lucratorilor din sistemul medical

16/02/2021

Gheorghita: Incidenta cazurilor de Covid a scazut substantial in randul lucratorilor din sistemul medical

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/gheorghita-incidenta-cazurilor-de-covid-a-scazut-substantial-in-randul-lucratorilor-din-sistemul-medical/

Rata de incidenta a cazurilor de COVID-19 in randul lucratorilor din sistemul medical si social a scazut substantial in ultimele 4 saptamani, cu peste 87,7%, ca urmare a vaccinarii din etapa I, spune Dr. Valeriu Gheorghita, presedintele Comitetului national de coordonare a activitatilor privind vaccinarea impotriva SARS-CoV-2.

“In urma analizei datelor de eficienta a vaccinarii impotriva COVID-19, in etapa I adresata lucratorilor din sistemul medical si social, din cele aproximativ 250.000 de persoane eligibile pentru etapa I la data de 14 februarie 2021 sunt in evidentele noastre vaccinate cu doua doze 89,96% dintre acestea si, respectiv, 98,84% cu o singura doza. In ceea ce priveste impactul vaccinarii in cadrul acestui grup populational poate fi observata, in ultimele 4 saptamani, o scadere substantiala a ratei de incidenta a cazurilor de COVID-19, cu peste 87,7%, ceea ce inseamna beneficii substantiale in reducerea infectiei cu SARS-CoV-2 in randul lucratorilor din sistemul medical si social, in conditiile in care au fost respectate aceleasi masuri de preventie a raspandirii infectiei. Practic, s-a inregistrat o reducere a mediei cazurilor noi saptamanale, de la aproximativ 500 de cazuri la sub 50 de cazuri saptamanal”, a explicat Valeriu Gheorghita citat de Agerpres.

Medicul militar s-a referit si la beneficiile vaccinarii inregistrate in centrele medico-sociale si cele rezidentiale, precizand ca se observa o reducere cu peste 65% a numarului de cazuri de imbolnavire prin COVID-19 in ultimele patru saptamani.

Etichete: beneficiile vaccinarii, vaccinarea anti-covid, cazuri covid personal medical, dr. valeriu gheorghita

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: