Gheorghita: In Romania nu exista o scadere a intentiei de vaccinare

14/04/2021
Gheorghita: In Romania nu exista o scadere a intentiei de vaccinare

Gheorghita: In Romania nu exista o scadere a intentiei de vaccinare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/gheorghita-in-romania-nu-exista-o-scadere-a-intentiei-de-vaccinare/

In Romania nu exista o scadere a intentiei de vaccinare, iar datele sociologice indica o intentie de cel putin 50%, potrivit presedintelui Comitetului national de coordonare a activitatilor privind vaccinarea impotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghita.

“Nu cred ca este o scadere a interesului pentru vaccinare. Scaderea numarului de persoane din lista de asteptare se datoreaza faptului ca o persoana care nu confirma programarea este eliminata din lista, tocmai pentru a facilita notificarea celorlalte persoane. Acesta ar fi un aspect. Un al doilea aspect – faptul ca se intrevede posibilitatea de vaccinare prin intermediul medicilor de familie – foarte probabil ca a determinat o mare parte dintre persoane sa mai astepte pana la existenta acestei posibilitati de a se vaccina la cabinetul medicului de familie. Deci, din punctul nostru de vedere, nu exista o scadere a intentiei de vaccinare, ci, dimpotriva, datele sociologice arata o intentie de cel putin 50%”, a declarat Gheoghita, citat de Agerpres.

Potrivit presedintelui CNCAV, in acest moment in platforma exista un total de 1.225.356 de persoane programate, atat pentru doza unu, cat si pentru doza a doua. Mai exact: in centrele Pfizer sunt programate 662.726 de persoane, in centrele Moderna – 160.300 de persoane, iar in centrele de vaccinare cu AstraZeneca sunt programate 402.329 de persoane.

Pana pe data de 12 aprilie au fost vaccinate cu cel putin o doza 2.326.484 de persoane. In randul personalului din sectorul sanitar, proportia vaccinatilor din etapa I este de 89,2%.

Etichete: vaccinare anti-covid, liste de asteptare vaccinare, vaccinare la medicul de familie

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: