Gheorghita: Imunitatea de grup, in Romania, probabil intre 30% pana la 45%

24/05/2021

Gheorghita: Imunitatea de grup, in Romania, probabil intre 30% pana la 45%

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/gheorghita-imunitatea-de-grup-in-romania-probabil-intre-30-pana-la-45/

Medicul Valeriu Gheorghita sustine ca, in prezent, in Romania imunitatea de grup este de 30% -45%, in functie atat de rata de vaccinare, cat si de numarul celor trecuti prin infectia cu SARS-CoV-2.
Potrivit acestuia, se pare ca au fost cel putin doua ori pana la cinci ori mai multe cazuri de Covid, persoane care au trecut prin boala si care fie nu au fost diagnosticate, fie nu au fost raportate sau fie au fost asimptomatice.

“Avem peste 55% persoane in varsta de peste 50 de ani vaccinate in Romania cu cel putin o doza. Se suprapune cu procentul persoanelor vulnerabile, al persoanelor care de la aceasta varsta in sus au si boli cronice in procente destul de ridicate. Pe de alta parte, nu trebuie sa uitam conceptul acesta de imunitate colectiva care se obtine ideal si in mod rapid, sigur, eficient prin vaccinare, dar se adauga si imunitatea obtinuta prin boala naturala. In momentul de fata, avem peste un milion de persoane care sunt raportate cu infectie SARS-Cov-2 si care sunt vindecate. Probabil ca sunt de cel putin doua ori pana la cinci ori mai multe cazuri in mod real care au trecut prin aceasta infectie si care fie nu au fost diagnosticate, fie nu au fost raportate, fie au facut infectie asimptomatica asa incat in functie de acest scenariu de la doua pana la de cinci ori mai multe cazuri probabil ca imunitatea de grup in momentul de fata in Romania este incepand de la 30% pana la 45%. Acest lucru explica evolutia favorabila din punct de vedere epidemilogic”, a explicat Dr. Valeriu Gheorghita, la Digi 24.

Seful CNCAV, a sublinit ca virusul este in continuare circulant si ca trebuia sa consolidam acest raspuns favorabil prin vaccinare, in caz contrar riscam o recrudescenta a cazurilor si un val patru al pandemiei.

Etichete: imunitate de grup, imunitate romania covid, valeriu gheorghita

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: