Gheorghe (CNAS): Avem in lucru o formula care va fi bazata pe un tarif pe caz COVID

15/06/2021
Gheorghe (CNAS): Avem in lucru o formula care va fi bazata pe un tarif pe caz COVID

Gheorghe (CNAS): Avem in lucru o formula care va fi bazata pe un tarif pe caz COVID

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/gheorghe-cnas-avem-in-lucru-o-formula-care-va-fi-bazata-pe-un-tarif-pe-caz-covid/

Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Adrian Gheorghe, spune ca este in lucru o formula care va fi bazata pe un tarif pe caz in ceea ce priveste decontarea tratamentului pacientilor infectati cu noul coronavirus.

Potrivit acestuia, CNAS si Ministerul Sanatatii au gandit o serie de masuri care sa dea semnalul intoarcerii treptate la normalitate in privinta accesului la servicii de spital, dar si in privinta finantarii activitatii spitalelor.

“A fost o perioada foarte dificila, ma refer la ultimul an si aproape jumatate, in care spitalele implicate in tratarea pacientilor COVID au fost finantate la nivelul ceea ce inseamna cheltuiala efectiva. (…) In contextul de revenire graduala la normalitate, inclusiv in finantarea spitalelor, intentia este aceea de reveni la modalitatile uzuale de plata pentru activitatile de internare in sectii acuti in raport cu valoarea de contract si ce se numeste in limbaj tehnic indicatori realizati. Aici ma refer la cazurile non COVID. Pentru cazurile COVID avem deja in lucru o formula care va fi bazata pe un tarif pe caz COVID informat de istoricul finantarii pentru tratarea cazurilor COVID pe care il avem la dispozitie. (…) Va fi o trecere graduala la aceasta modalitate. Nu va fi pus niciun spital in situatia ca peste noapte sa fi primit un anumit volum de fonduri pentru tratarea cazurilor COVID si maine vor trebuie sa trateze aceiasi pacienti cu mai putini bani”, a declarat presedintele CNAS, citat de Agerpres.

El a mai precizat ca nu poate spune cu exactitate cand va intra in vigoare mecanismul de finantare, insa a mentionat ca detaliile tehnice sunt in lucru.

Potrivit directorului CNAS, serviciile de spitalizare in Romania pot fi accesate, atunci cand este nevoie, in conditii de siguranta si a aratat ca si in prezent numarul internarilor in unitatile medicale este redus in comparatie cu anul 2019, inainte de pandemie.

Etichete: tarif pe caz covid, formula de plata cnas, servicii de spitalizare

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: