Gheorghe Borcean, noul presedinte al Colegiului Medicilor din Romania (CMR)

17/04/2015

Gheorghe Borcean, noul presedinte al Colegiului Medicilor din Romania (CMR)

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/gheorghe-borcean-noul-presedinte-al-colegiului-medicilor-din-romania-cmr/

borceanGheorghe Borcean este noul presedinte al Colegiului Medicilor din Romania, acesta fiind ales la conducerea organizatiei profesionale dupa ce Vasile Astarastoae a demisionat.

Consiliul National al Colegiului Medicilor din Romania (CMR) s-a intrunit vineri, 17 aprilie, in sedinta pentru alegerea noului presedinte al CMR. Astfel, in urma votului, dr. Gheorghe Borcean, care pana acum a ocupat functia de vicepresedinte al CMR, a fost ales in functia de presedinte.

 Alegerea unui nou presedinte al CMR s-a facut dupa ce prof. dr. Vasile Astarastoae si-a dat demisia in luna martie. In locul doctorului Gheorghe Borcean, vicepresedinte a fost ales dr. Mircea Cinteza, alaturi de ceilalti vicepresedinti, respectiv Constantin Carstea si Calin Bumbulut.

Dr. Gheorghe Borcean s-a nascut pe data de 30 august 1953. A absolvit Facultatea de Medicina din Timisoara in 1978.

In perioada 1978-1981 a fost medic stagiar la Spitalul Municipal din Caransebes. In 1984 a urmat secundariatul la Spitalul de Urgenta Floreasca, iar in 1989 devine medic specialist chirurg la Spitalul Municipal din Caransebes.
Intre 1989 si 2006 a fost directorul Spitalului din Caransebes.
In 2005 a obtinut a doua specializare in ortopedie si traumatologie. In 2000 si-a finalizat doctoratul in medicina la Universitatea de Medicina din Timisoara.
Anul trecut a obtinut si specializarea in medicina legala.
In 1995 a obtinut competenta in management sanitary.
Din 1998 pana vineri, 17 aprilie 2015,  a fost vicepresedintele Colegiului Medicilor

Reamintim ca dr. Vasile Astarastoae si-a dat demisia in data de 27 martie, motivand ca a luat decizia ca urmare a sentintei din 26 martie 2015 a Judecatoriei Iasi, care l-a condamnat la un an si sase luni de inchisoare cu suspendare, pentru conflict de interese.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: