Germania incepe sa nu mai fie o optiune pentru medicii romani

17/06/2014

Germania incepe sa nu mai fie o optiune pentru medicii romani

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/germania-incepe-sa-nu-mai-fie-o-optiune-pentru-medicii-romani/

controale-in-spitaleDaca pana in prezent, medicii rezidenti sau medicii specialisti romani vedeau in Germania una din principalele optiuni de practicare a meseriei, in 2013 situatia a inceput sa se schimbe. In 2013, in Germania au ajuns sa lucreze cu 32,4% mai putini medici romani decat in 2012, conform gandul.info. Cu toate acestea, cei  3454 de medici romani inregistrati in Germania formeaza cea mai mare grupare de medici straini in Germania.

550 de medici romani au plecat in Germania in 2013

Numarul in scadere al medicilor romani plecati sa profeseze in Germania este explicat si prin reducerea ratei de solicitare pentru medici straini in Germania.

In acelasi timp, Colegiul Medicilor Federal din Germania a stabilit criterii mult mai stricte de selectie a medicilor straini alesi sa practice in Germania.

Pensionarea medicilor specialistii din Germania ar putea creste din nou cererea de medici straini

In momentul de fata, pentru a obtine un loc de munca in Germania, un medic roman trebuie sa trimita mult mai multe aplicatii fata de 2012.

Cererea in scadere de medici straini ar putea fi schimbata in urmatorii ani odata cu iesirea la pensie a medicilor specialisti din policlinici si spitale.

“Noi nu interpretam numarul mai mic de medici romani veniti in Germania ca fiind o imbunatatire a situatiei din Romania sau un indicator pentru scaderea dorintei de a emigra, ci pur si simplu ca pe consecinta unei saturari a pietei germane”, a explicat directorul unei firme germane de recrutare, citat de gandul.info.

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

S-a decis relaxarea unor masuri restrictive, in Capitala

Inca doua cazuri de SARS-CoV-2 cu mutatia britanica | MS recomanda testarea la primele simptome ale bolii

Rusia a solicitat Uniunii Europene sa autorizeze vaccinul Sputnik V

Adrian Gheorghe, noul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate

Persoanele dializate, imobilizate sau nedeplasabile – vaccinate in etapa a II-a | Medicii de familie vor colabora cu asistenta sociala