Galati: Peste 3.000 de persoane au fost diagnosticate cu viroze respiratorii şi pneumonii intr-o saptamana

23/10/2018

Galati: Peste 3.000 de persoane au fost diagnosticate cu viroze respiratorii şi pneumonii intr-o saptamana

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/galati-peste-3-000-de-persoane-au-fost-diagnosticate-cu-viroze-respiratorii-si-pneumonii-intr-o-saptamana/


Peste 3.000 de persoane din judetul Galati au fost diagnosticate cu viroze respiratorii si pneumonii in ultima saptamana de raportare, cu aproximativ 700 mai multe decat la raportarea precedent.

Potrivit reprezentantilor DSP, au fost inregistrate 2.840 de persoane cu viroze respiratorii, din care in 72 de cazuri s-a impus internarea pacientilor. Cei mai afectati de virozele respiratorii au fost copiii cu varste cuprinse intre 5 si 14 ani, categorie unde au fost inregistrate 929 de cazuri.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 8 EMC:

HTA – Actualitati Ghid ESC/ESH

“In ceea ce priveste pneumoniile si bronhopneumoniile, in ultima saptamana de raportare, la nivelul judetului Galati, au fost inregistrate 221 de cazuri, dintre care 75 au necesitat internarea. Cea mai afectata grupa de varsta a fost cea a copiilor cu varste intre doi si patru ani, unde au fost raportate 68 de cazuri. Pana acum, nu a fost inregistrat niciun caz de gripa”, a precizat Liliana Iordachescu, purtator de cuvant DSP Galati, citata de Agerpres.

DSP Galati a distribuit medicilor de familie cea de-a doua transa de 2.400 doze de vaccin antigripal pentru imunizarea populatiei. In prima transa au fost distribuite 2.500 doze de vaccin antigripal. In total, pentru judetul Galati ar trebui alocate 46.246 doze de vaccin antigripal, mai scrie sursa citata.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Cojan (CNAS): Sistemul nostru de sanatate incepe sa se miste

Pacientii cu afectiuni cronice fac apel pentru actualizarea listei de medicamente compensate si gratuite

Nelu Tataru catre medicii tineri: Urmeaza o perioada frumoasa, in acealasi timp si grea, care o sa va aduca mari satisfactii profesionale

Studiu: Mutatiile virusului SARS-CoV-2 nu ii confera capacitatea de a se propaga mai rapid

Iohannis: Incepand cu 20 noiembrie se observa o tendinta de scadere a evolutiei infectiilor cu SARS-CoV-2