Galati : Aproape 2600 de persoane cu viroze si alte doua cazuri de gripa

17/01/2017

Galati : Aproape 2600 de persoane cu viroze si alte doua cazuri de gripa

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/galati-aproape-2600-de-persoane-cu-viroze-si-alte-doua-cazuri-de-gripa/

virozePotrivit reprezentantii Directiei de Sanatate Publica(DSP) Galati, in ultima saptamana de raportare, in acest judet au fost confirmate inca doua noi cazuri de gripa.

Pana acum, numarul persoanelor cu viroze respiratorii si pneumonii  este de 2.571.

Potrivit datelor DSP Galati, o femeie de 65 ani si un barbat de 60 ani, din Galati, au fost confirmati cu gripa. Femeia a fost diagnosticata cu virusul gripal AH3, iar barbatul cu virusul gripal A. Deocamdata, starea celor doi pacienti cu gripa este stabile, precizeaza Agerpres.

Pana in prezent, in judetul Galati s-au inregistrat trei cazuri de gripa, din care cel al unei femei de 38 ani a fost mortal.

La ultima saptamana de raportare a fost inregistrat si un numar de 2.147 de persoane diagnosticate cu viroze respiratorii. Categoria de varsta cea mai afectata de viroze este cea a copiilor de la 5 la 14 ani.

In ceea ce priveste pneumoniile, au fost inregistrate 424 cazuri, cu 23 mai multe decat in saptamana anterioara, categoria cea mai afectata fiind cea a copiilor de varsta 0 -1 an cu 39 de cazuri.

Medicii de familie din acest judet au imunizat antigripal 15.853 de persoane din categoriile ce beneficiaza de vaccinare gratuita.

In stoc mai sunt inca 947 de doze.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Webinar medical | Actualitati in managementul neuropatiei diabetice

Petitie prin care se solicita raportarea infectiilor din spitale

Webinar medical gratuit | Fierul, energia si contractilitatea

Spitalul “Victor Babes” Timisoara a primit un analizator automat de imunologie

FDA a aprobat un test Covid care detecteaza prezenta anticorpilor si nivelul de protectie asigurat de acestia