Furnizorii de servicii medicale private solicita accesul prin telemedicina si dupa data de 15 mai

27/04/2020

Furnizorii de servicii medicale private solicita accesul prin telemedicina si dupa data de 15 mai

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/furnizorii-de-servicii-medicale-private-solicita-accesul-prin-telemedicina-si-dupa-data-de-15-mai/

Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private – PALMED solicita autoritatilor sa reglementeze accesul la servicii medicale prin telemedicina si dupa data de 15 mai, potrivit unui comunicat remis luni.

In cazul cabinetelor individuale, se estimeaza ca in jur de 80% din activitate se desfasoara acum prin telemedicina.

“Este nevoie de o analiza a situatiilor in care se poate aplica cu adevarat aceasta optiune, analiza care va permite o reglementare clara si realizarea unei legislatii transparente. Sunt nenumarate situatiile si variabilele, iar o astfel de optiune poate salva vieti, cu precadere in zonele fara acces la servicii medicale. Sistemul medical romanesc este oricum subdimensionat si avem nevoie de solutii rapide. Telemedicina si-a dovedit acum viabilitatea si ar fi pacat sa pierdem acest inceput si sa nu construim pe baza acestei experiente”, a declarat Cristian Hotoboc, presedintele PALMED, potrivit sursei citate.

De altfel, furnizorii de servicii medicale private estimeaza o scadere de 30% a adresabilitatii la servicii medicale in sistemul privat si fac apel la adoptarea unor reglementari explicite.

“Ne dorim sa putem oferi servicii medicale tuturor celor care au nevoie si ni se adreseaza. Prin urmare, consideram ca sunt necesare o serie de masuri de protectie, pe care cele mai multe dintre unitatile private le asigura deja, si o reglementare clara pentru reluarea activitatii. Sunt segmente de servicii inchise aproape in totalitate, cum ar fi cabinetele de stomatologie. Avem restrictii in programarea de servicii ce nu reprezinta urgente, dar cu risc de agravare odata ce se amana acordarea serviciului medical. Pentru fiecare situatie trebuie gasita o solutie, astfel incat pacientii sa stie cand pot beneficia de servicii medicale”, a mai precizat presedintele PALMED.

Etichete: servicii medicale, telemedicina, servicii medicale private, consultatii online, PALMED

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: