Franta a lansat o campanie de recrutare a voluntarilor pentru testarea mai multor vaccinuri impotriva Covid-19

05/10/2020

Franta a lansat o campanie de recrutare a voluntarilor pentru testarea mai multor vaccinuri impotriva Covid-19

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/franta-a-lansat-o-campanie-de-recrutare-a-voluntarilor-pentru-testarea-mai-multor-vaccinuri-impotriva-covid-19/

Institutul National de Sanatate si Cercetare Medicala (INSERM) din Franta a lansat o campanie de recrutare pentru 25.000 de voluntari care sa participe la testarea diferitelor proiecte de vaccin impotriva noului coronavirus, relateaza EFE.

“Toate persoanele cu varsta de peste 18 ani, inclusiv persoane mai in varsta” pot participa la teste, a explicat pentru postul France Info Odile Launay, responsabila cu coordonarea acestei campanii de recrutare de voluntari in Franta, scrie si Agerpres.

Potrivit surselor citate, chiar si cei care au anumite probleme de sanatate (de tip cardiac, pulmonar sau diabet) – boli dovedite ca favorizeaza complicatiile infectiei cu COVID-19 – se pot prezenta ca voluntari.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 4 EMC:

Bolile meningococice

Totusi, sunt excluse persoanele grav bolnave sau care urmeaza tratamente imunosupresoare potrivit organizatorii platformei online care a fost activata pe internet pentru a facilita inscrierile.

Coordonatorii campaniei de recrutare au precizat ca este vorba despre un proiect in favoarea populatiei colective si, mai ales, a persoanelor cele mai fragile si susceptibile sa fie afectate de pandemie.

Totodata, au subliniat ca nu va fi testat unul, ci mai multe proiecte de vaccinuri, insa fara sa precizeze care sunt acestea.

Etichete: teste vaccin anti-covid, voluntari testare vaccin, vaccinuri coronavirus

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

S-a decis relaxarea unor masuri restrictive, in Capitala

Inca doua cazuri de SARS-CoV-2 cu mutatia britanica | MS recomanda testarea la primele simptome ale bolii

Rusia a solicitat Uniunii Europene sa autorizeze vaccinul Sputnik V

Adrian Gheorghe, noul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate

Persoanele dializate, imobilizate sau nedeplasabile – vaccinate in etapa a II-a | Medicii de familie vor colabora cu asistenta sociala