Fostul sef al CJAS Vrancea, trimis in judecata de DNA

23/03/2016

Fostul sef al CJAS Vrancea, trimis in judecata de DNA

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/fostul-sef-al-cjas-vrancea-trimis-in-judecata-de-dna/

dnaProcurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a fostului presedinte al Casei de Asigurari de Sanatate Vrancea, Mihail Copaci, acuzat de luare de mita.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In perioada martie 2015-27 februarie 2016, inculpatul Copaci Mihail, in calitate de presedinte al Casei de Asigurari de Sanatate Vrancea, a solicitat si primit de la o persoana din conducerea unui spital, in transe periodice, suma totala de 3.000 de euro si 3.500 de lei, pentru ca, in exercitarea atributiilor sale de serviciu, sa asigure bugetarea corespunzatoare a spitalului, prin contractele incheiate in acest sens intre casa de asigurari si spital.

Potrivit intelegerii, inculpatul Copaci Mihail urma sa primeasca lunar suma de 1.000 de euro. Ca urmare, in lunile aprilie si mai 2015, presedintele CAS Vrancea a primit cate 1.000 de euro (in total 2.000 de euro), de fiecare data sumele fiindu-i date in biroul acestuia din sediul CAS Vrancea.

Ulterior, din cauza lipsei de disponibilitati, persoana din conducerea spitalului nu a mai putut respecta intelegerea, facand plati sporadic, respectiv 2.000 de lei in luna august sau septembrie 2015 (in parcarea D.S.P. Vrancea), 1.500 de lei in luna decembrie 2015 (de asemenea in biroul lui Copaci Mihail din sediul CAS Vrancea).

La data de 27 februarie 2016, inculpatul Copaci Mihail a primit 1.000 de euro (in parcarea din cadrul complexului comercial Carrefour), imprejurare in care procurorii au realizat constatarea infractiunii fragrante.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Vrancea, cu propunere de a se mentine masurile preventive luate in cauza.

Potrivit comunicatului DNA, aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta spre judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: