Fosti manageri ai Spitalului Clinic de Urgenta “Sf. Ioan” Bucuresti, retinuti de DNA pentru luare de mita

03/06/2016

Fosti manageri ai Spitalului Clinic de Urgenta “Sf. Ioan” Bucuresti, retinuti de DNA pentru luare de mita

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/fosti-manageri-ai-spitalului-clinic-de-urgenta-sf-ioan-bucuresti-retinuti-de-dna-pentru-luare-de-mita/

dnaProcurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 2 iunie 2016, a inculpatilor:

LAZAR PETRUTA, la data faptelor manager, ulterior director economic al Spitalului Clinic de Urgenta „Sf. Ioan” Bucuresti, pentru savarsirea infractiunii de luare de mita

CIOCALTEU ALEXANDRU, la data faptelor manager al Spitalului Clinic de Urgenta „Sf. Ioan” Bucuresti, pentru savarsirea infractiunii de luare de mita.

Potrivit comunicatului DNA, in ordonantele procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

In cursul anului 2008, in urma unei intelegeri prealabile, inculpata Lazar Petruta, in calitate de manager interimar, i-a pretins unei persoane ca dupa incheierea unui contract intre Spitalul Clinic de Urgenta „Sf. Ioan” Bucuresti si firma reprezentata de respectiva persoana, acesta din urma sa ii dea, cu titlu de mita, un procent de 5 % din valoarea contractului.

Ca urmare, incepand cu luna ianuarie 2009 pana in august 2010, inculpata Lazar Petruta a primit de la respectiva persoana, cu titlu de mita, suma de 20.000 lei lunar, in total 480.000 lei pentru a facilita incheierea si derularea contractului de mai sus (inclusiv efectuarea platilor catre firma respectiva si incheierea de acte aditionale). In perioada primirii banilor cu titlu de mita, Lazar Petruta a ocupat functia de manager al spitalului si ulterior pe cea de director financiar.

Ulterior, dupa inlocuirea lui Lazar Petruta din functia de manager al spitalului cu Ciocalteu Alexandru, acesta din urma, la randul sau, i-a pretins aceleiasi persoane si a primit, lunar, cu titlu de mita, suma de 40.000 lei, pentru derularea contractului anterior mentionat, inclusiv semnarea de acte aditionale si efectuarea platilor, in total 2.880.000 lei.

Banii au fost primiti de catre Ciocalteu Alexandru din februarie 2011 (scazand cele 6 luni in care banii au fost primiti de inculpata Lazar Petruta) pana in noiembrie 2013 inclusiv.

Inculpatul Ciocalteu Alexandru i-a comunicat persoanei ca o parte din suma de bani o va remite lui Lazar Petruta, aceasta ocupand in acel moment functia de director economic.

Astfel, in perioada 2011 – 2013, inculpata Lazar Petruta a primit de la inculpatul Ciocalteu Alexandru diferite sume de bani, cunoscand ca acestea provin de la persoana respectiva, inculpata semnand in acea perioada documente care vizau relatia contractuala a spitalului cu firma respectiva.

Inculpatilor li s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala.

Inculpatii Lazar Petruta si Ciocalteu Alexandru urmeaza a fi prezentati la Tribunalul Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.”, mai scrie in comunicatul DNA postat joi seara pe site-ul institutiei.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Citu: Pentru a ma asigura ca increderea in institutiile statului ramane, am decis sa fac o modificare

Studiu: Vaccinul Moderna, eficient 90% impotriva Covid-19 si 95% contra formelor severe ale bolii

Florin Citu l-a revocat pe Vlad Voiculescu din functia de ministru al Sanatatii

Gheorghita: In Romania nu exista o scadere a intentiei de vaccinare

Autoritatile din Romania asteapta precizari de la EMA privind vaccinul Johnson & Johnson