FormareMedicala.ro lanseaza seria cursurilor de vaccinologie pentru medicii de familie

26/09/2012

FormareMedicala.ro lanseaza seria cursurilor de vaccinologie pentru medicii de familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/formaremedicala-ro-lanseaza-seria-cursurilor-de-vaccinologie-pentru-medicii-de-familie/

Cursurile sunt gratuite si creditate EMC

FormareMedicala.ro vine in sprijinul  medicilor de familie cu o serie de trei cursuri online despre  vaccinare, dintre care de astazi  este disponibil primul curs, “Introducere in vaccinologie”. Acest prim curs cuprinde notiunile de baza ale vaccinologiei si este axat pe rolul medicului de familie in vaccinare.

Urmatoarele doua cursuri au ca tematica vaccinurile incluse in planul national de imunizare (PNI) dar si pe si cele facultative, astfel incat sa fie acoperit in mod exhaustiv acest subiect. Cursurile, realizate de Prof. Dr.  Ioana Alina Anca – medic primar Pediatrie  si  Dr. Daniela Stefanescu – medic primar Medicina de familie, pot fi accesate de pe platforma FormareMedicala.ro si sunt gratuite si creditate EMC.

 “Imunitatea de grup este o realizare cu greu atinsa. In ultimile doua decenii se estimeaza ca au fost salvate aproximativ 20 de milioane de vieti prin vaccinare. Rolul medicului de familie este de a acorda un sprijin competent parintilor aflati in fata acestei decizii, de a furniza informatii reale si verificate, din surse autorizate, de a lamuri  diversele griji pe care parintii si le fac in urma unei informari haotice”, a declarat dna dr.Rodica Tanasescu, presedinte SNMF.

In Romania, desi vaccinarea nu este obligatorie,  reprezinta reprezinta una dintre cerintele pentru integrarea copilului in comunitate (la gradinite si scoli). Pusi in fata unor alegeri dificile privind sanatatea copiilor lor, inundati de informatiile ce se gasesc pe internet, parintii au nevoie de ajutorul medicului de familie dar si al medicului scolar in ceea ce priveste vaccinarea.

Parintii vin cu experienta personala a vaccinurilor de acum 20 -30 de ani si sunt expusi unei avalanse de informatii (unele dintre ele neverificate si contradictorii) ce semnaleaza pe de o parte drame puse pe seama vaccinurilor, si pe de alta utilitatea acestora, ajung sa mai urmareasca cu rigurozitate o schema completa de vaccinare pentru copii lor. Este important ca parintii sa afle de la medicul de familie si posibilele efecte adverse ale vaccinarii, dar si posibilele efecte ale bolii pe care o combate acel vaccin si sa ia astfel o decizie informata.

Imunizarea este una dintre cele mai eficace metode de profilaxie primara. Ca urmare a eforturilor deosebite ale cercetarii in domeniu, un numar din ce in ce mai mare de boli infectioase beneficiaza de vaccinuri corespunzatoare. Gratie noilor tehnologii de productie, actualele vaccinuri au un grad sporit de eficacitate si un nivel minim al reactiilor adverse.

 

 Contact:

Redactor sef FormareMedicala: Dorina Pirau
dorinapirau[]formaremedicala.ro ; Telefon: 0722.137.000
www.formaremedicala.ro

http://www.facebook.com/formaremedicala
http://www.twitter.com/FormareMedicala

 

Despre FormareMedicala.ro:

FormareMedicală.ro este singurul portal din Romania dedicat in exclusivitate medicilor de familie, realizat sub egida Societatii Nationale de Medicina Familiei, care ofera cursuri interactive gratuite, principalele obiective ale portalului fiind susţinerea educatiei medicale continue si cresterea impactului medicului de familiei in sistemul medical, spre beneficiul pacientilor. Mai multe detalii pe: https://www.formaremedicala.ro

Despre Societatea Nationala de Medicina Familiei:

Societatea Nationala de Medicina Familiei isi propune ca scop: dezvoltarea si afirmarea specialitatii de medicina familiei, reprezentarea, sustinerea si protejarea intereselor cu caracter profesional, stiintific, legislativ, juridic, si promovarea intereselor economice ale medicilor de familie. SNMF are filiale in toate judetele si peste 6000 de membri. Mai multe pe http://www.snmf.ro

Despre Data Center Solutions:

Data Center Solutions este o companie cu peste 8 ani experienta in proiecte IT de telemedicina, sisteme de eLearning, aplicatii mobile si strategii interactive de comunicare.

Mai multe pe http:www.datacentersolutions.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: