Fondurile pentru Sanatate au fost suplimentate

25/10/2012

Fondurile pentru Sanatate au fost suplimentate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/fondurile-pentru-sanatate-au-fost-suplimentate/

poza decizie sanatateGuvernul Romaniei a aprobat alocarea sumei de 150 milioane de lei pentru Ministerul Sanatatii. La aceste fonduri se  vor adauga si cele 350-400 milioane de lei estimate a se colecta din taxa de clawback.

Toti banii vor fi transferati catre Fondul Unic de Asigurari de Sanatate si vor fi utilizati pentru functionarea spitalelor, dar si pentru plata obligaţiilor restante, reprezentând bunuri şi servicii achiziţionate, cu termen de plată mai vechi de 90 de zile, ale unităţilor sanitare publice cu paturi, indiferent de reţeaua sanitară din care fac parte.

La aceasta rectificare bugetara prioritate la alocarea fondurilor o vor avea spitalele din reţeaua regională de spitale de urgenţă. Totodata, actul normativ pentru rectificare bugetara prevede ca fondurile Ministerului  Sanatatii sa poata fi suplimentate din rezerva de stat in caz de necesitate.Tot in contextul rectificarii bugetare, Ministerul Sanatatii a realocat de la un capitol bugetar la altul suma de 4 milioane de lei pentru a asigura finantarea corecta a programelor nationale de sanatate, prin  aprovizionarea cu medicamente si materiale sanitare.

 

 Stire realizata de: Echipa de redactie FormareMedicala.ro

 

Autor: Dorina Pirau

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: