Fonduri suplimentate in Sanatate. Zece Compartimente de Primiri Urgente au primit bani

31/08/2015

Fonduri suplimentate in Sanatate. Zece Compartimente de Primiri Urgente au primit bani

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/fonduri-suplimentate-in-sanatate-zece-compartimente-de-primiri-urgente-au-primit-bani/

poza ministerul sanatatiiBani pentru reparatia ambulantelor si pentru functionarea unor Compartimente de Primiri Urgente din tara.

Conform unui comunicat venit de la Ministerul Sanatatii, incluzand sumele din rectificarea de buget, din fondurile retinute pentru executie prudentiala, etc au fost repartizate peste 68 milioane lei, care acopera in totalitate solicitarile serviciilor publice de ambulanta privind cheltuielile de personal, bunuri materiale, servicii si investitii.

Totodata, se creeaza si posibilitatea suplimentarii numarului de personal operativ cu aproximativ 500, in cadrul serviciilor unde exista deficit major de personal, reusindu-se in acest fel asigurarea unei repartizari mult mai echitabile a personalului la nivel national.

In ceea ce priveste finantarea structurilor spitalicesti de primiri urgente, rectificarea bugetara a permis alocarea sumei de aproximativ 4 milioane lei pentru preluarea in finantarea bugetului de stat, incepand cu luna octombrie, a unui numar de 10 compartimente de primiri urgente, suplimentar fata de cele deja finantate: CPU Spitalul Beius – jud. Bihor, CPU Spitalul Municipal Caracal – jud. Olt, CPU Spitalul Municipal Onesti – jud. Bacau, CPU Spitalul Municipal Mangalia – jud. Constanta, CPU Spitalul Municipal Dej – jud. Cluj, CPU Spitalul Municipal Lugoj – jud. Timis, CPU Spitalul Orasenesc Targu Carbunesti – jud. Gorj, CPU Spitalul Municipal Lupeni – jud. Hunedoara, CPU Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc – jud. Harghita si CPU Spitalul de Recuperare Borsa – jud. Maramures.

Cele 10 compartimente de primiri urgente au fost selectate in urma unei analize facute de catre Departamentul pentru Situatii de Urgenta din cadul Ministerului Afacerilor Interne, in colaborare cu Ministerul Sanatatii, care a reliefat faptul ca pentru aceste structuri exista posibilitatea asigurarii permanentei la nivelul asistentei medicale de urgenta.

De asemenea, pentru unitatile si compartimentele de primiri urgente finantate de la bugetul de stat au fost repartizate fonduri totale in valoare de 24.198.605 lei pentru cheltuieli de personal si 43.505.332 lei pentru bunuri materiale si servicii, provenind din rectificarea de buget si din redistribuirea sumelor retinute pentru executie prudentiala.

In acestea sunt incluse si fonduri pentru suplimentarea numarului de personal operativ cu aproximativ 200, care sunt repartizate in special unitatilor cu activitate complexa si intensa, in functie de numarul de pacienti raportat la personalul operativ.

Ministerul Sanatatii impreuna cu Departamentul pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, considera ca prin alocarea acestor de sume de catre Guvernul Romaniei, este acoperit aproape in totalitate necesarul estimat, astfel incat Sistemul national de asistenta medicala de urgenta si de prim ajutor calificat sa functioneze la parametrii optimi pana la sfarsitul anului.

Citeste si Proiect: Creste valoarea normei de hrana in spitale

Citeste si Scrisoare de multumire a angajatilor Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Dr. Virgil Musta, despre trichineloza: Fazele bolii si ce avem de facut

Nicolae Banicioiu, fostul ministru al Sanatatii, trimis in judecata de DNA

Streinu-Cercel: Inca un val epidemic, foarte probabil la inceputul anului viitor

OMS: Risc sporit de reinfectare cu varianta Omicron in cazul celor care au trecut prin boala

Dr. Diaconu despre retragerea lui Mihai Craiu: Stim cum e sa-ti spuna cineva ca te omoara