Fonduri din PNRR destinate reducerii riscului de infectii asociate asistentei medicale

22/07/2022
Fonduri din PNRR destinate reducerii riscului de infectii asociate asistentei medicale

Fonduri din PNRR destinate reducerii riscului de infectii asociate asistentei medicale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/fonduri-din-pnrr-destinate-reducerii-riscului-de-infectii-asociate-asistentei-medicale/

Ministerul Sanatatii a lansat Ghidul solicitantului pentru investitii in dotarea spitalelor publice cu echipamente si materiale destinate reducerii riscului de infectii asociate asistentei medicale aferent Componentei 12 – Sanatate, Investitia I2. Dezvoltarea infrastructurii spitalicesti publice, Investitia specifica: I2.4. Echipamente si materiale destinate reducerii riscului de infectii nosocomiale.

Aceasta componenta din Planul National de Redresare si Rezilienta vizeaza actiuni destinate combaterii infectiilor asociate asistentei medicale (IAAM) din unitatile sanitare de stat, transmite ministerul.

β€œIn urma selectiei proiectelor depuse, minim 25 de unitati medicale publice vor putea fi finantate cu fonduri in valoare totala de 150.380.000 Euro. Valoarea maxima nerambursabila a finantarii alocate per proiect este de 6.015.200 Euro.

Se vor finanta lucrari de reabilitare/modernizare/extindere a infrastructurii existente pentru organizarea in unitatile medicale de spitalizare continua a unor structuri functionale pentru izolarea/gruparea si tratarea pacientilor cu infectii asociate asistentei medicale (IAAM). De asemenea, se pot primi fonduri pentru dezvoltarea laboratoarelor de referinta si a celor cu capacitate de investigatii si analize de microbiologie specializate, precum si pentru achizitionarea de echipamente si sisteme destinate reducerii infectiilor nosocomiale.”, se precizeaza intr-un comunical al Ministerului Sanatatii.

Potrivit sursei citate, poate depune proiecte orice entitate publica in cadrul careia functioneaza o unitate sanitara avand laboratoare de microbiologie, bloc operator, sectii de terapie intensiva, sectii de chirurgie, obstetrica-ginecologie, gastroenterologie, sectii de arsi sau de boli infectioase.

Data lansarii apelului de proiecte este 30 septembrie 2022.

Mai multe informatii se gasesc pe site-ul Ministerului Sanatatii www.ms.ro, sectiunea Noutati.

 

Etichete: infectii asociate asistentei medicale, fonduri PNRR

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: