Focare de varicela in Gorj

09/11/2016

Focare de varicela in Gorj

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/focare-de-varicela-in-gorj/

varicelaReprezentantii Directiei de Sanatate Publica (DSP) Gorj au depistat doua focare de varicela, unul in municipiul Targu-Jiu si altul in orasul Targu-Carbunesti.

Potrivit purtatorul de cuvant al institutiei, Elena Pitian, in Targu-Jiu focarul a fost depistat la o gradinita, iar in Targu-Carbunesti la o gradinita si o scoala, aici fiind vorba despre doi frati care au intrat in colectivitate avand deja varicela.

In prezent, toti cei aproximativ 50 de copii care au contactat boala se afla sub tratament, fiind izolati pentru a nu mai intra in contact cu colegii lor.

“Sunt doua focare, unul in Targu-Jiu si altul in Targu-Carbunesti, la Targu-Jiu a fost depistat la o gradinita, iar la Targu-Carbunesti la o gradinita si o scoala, sunt doi frati care au intrat in colectivitate, dar acum dupa vacanta deja s-a estompat focarul. In Targu-Jiu au fost afectati 9 copii, iar in Targu-Carbunesti 46 din cei 116 aflati la gradinita si circa 600 la unitatea scolara. Deja copiii au fost supusi la tratament, primesc tratamentul necesar, au fost scosi din colectivitate si ne-a ajutat si vacanta dat fiind ca pe perioada respectiva au stat acasa si nu au mai intrat in contact cu ceilalti copii”, a spus Elena Pitian, citata de Agerpres.

Tot ea a mai afirmat ca unitatile scolare sunt supravegheate in aceasta perioada in vederea depistarii si tratarii si altor cazuri care ar putea sa apara.

Despre varicela, AICI.

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. Amy says:

    La 4 ani fetita mea a facut vaccinul pt varicela.Producatorul spunea ca trb o singura doza facuta.Peste 10 ani s a modificat informatia cum ca trb doza rapel.Va rog sa ma sfatuiti pot sa i repet acum alta doza.Are acum 18 ani.Multumesc.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: