Focare de Covid in spitale | Se cauta solutii pentru testarea cadrelor medicale

27/01/2022
Focare de Covid in spitale | Se cauta solutii pentru testarea cadrelor medicale

Focare de Covid in spitale | Se cauta solutii pentru testarea cadrelor medicale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/focare-de-covid-in-spitale-se-cauta-solutii-pentru-testarea-cadrelor-medicale/

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, spune ca se cauta o solutie pentru testarea sistematica a intregului personal medical atunci cand intra in tura, deoarece au aparut focare de infectare cu COVID in cateva spitale din tara.

“Un lucru pe care vrem sa-l facem imediat este sa gasim o solutie incat la nivelul unitatilor medicale, personalul medical, atunci cand intra in activitate, sa poata sa beneficieze de testare, pentru ca au aparut focare si in randul personalului medical in cateva spitale din tara si va dati seama ca punerea in pericol a personalului medical, nu neaparat prin gravitate, ci prin imposibilitatea de a merge la serviciu, poate sa afecteze si asistenta medicala acordata diferitelor categorii de pacienti”, a declarat Alexandru Rafila intr-o conferinta de presa.

Porivit demnitarului, sunt spitale care isi testeaza personalul la intrarea in tura de serviciu, insa acest procedeu trebuie extins la toate unitatile medicale.

“Deocamdata nu sunt situatii alarmante. Pot fi situatii alarmante punctuale, dar nu generale. O sa cautam rapid o solutie incat, in zilele urmatoare, sa inceapa testarea sistematica a personalului medical, cand intra in serviciu. Sunt spitale care fac acest lucru in mod regulat, depinde foarte mult si de managementul spitalelor. O sa discutam si cu colegii de la Departamentul pentru Situatii de Urgenta, sa vedem daca exista disponibilitate de teste si pentru spitalele care nu au astfel de teste”, a mai precizat ministrul Sanatatii.

Totodata, el a sublinuat ca testarea trebuie efectuata si in cazul persoanelor din sistemul medical care s-au vaccinat, dar a evitat sa spuna daca procedura va fi obligatorie.

Etichete: focare covid personal medical, focare covid personal medical, testare personal medical

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: