Focar la Spitalul Judetean Ploiesti | Aproape 80 de cazuri de Covid-19 la personalul medical

24/07/2020

Focar la Spitalul Judetean Ploiesti | Aproape 80 de cazuri de Covid-19 la personalul medical

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/focar-la-spitalul-judetean-ploiesti-aproape-80-de-cazuri-de-covid-19-la-personalul-medical/

Un nou focar de COVID-19 a fost depistat la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Ploiesti, aproape 80 de cazuri fiind inregistrate, in total, in randul personalului unitatii sanitare.

Potrivit datelor comunicate, vineri, de Prefectura Prahova, sase noi cazuri de imbolnavire in randul personalului SJU au fost identificate, fiind astfel declarat focar de COVID-19 la o noua sectie a spitalului, relateaza Agerpres.

Reprezentantii SJU Ploiesti spun ca acest nou focar este la Sectia de neurologie, unde sunt infectate sase asistente si infirmiere. Anterior, aici a fost inregistrat un caz pozitiv la un medic.

Potrivit sursei citate, in total, aproape 80 de membri din randul personalului spitalului, inclusiv medici, asistenti si infirmieri, sunt infectate cu noul coronavirus.

Astfel, focare active sunt la sectia de Interne, care este inchisa pentru ca aici doar un doctor a fost testat negativ pentru SARS-CoV-2 si nu se poate asigura linia de garda la Chirurgie 1, Gastroenterologie, Ortopedie, Nefrologie si Neurologie.

Si Sectia de Diabet este inchisa temporar, chiar daca aici au fost depistati pozitivi doar pacienti.

In aceste conditii, in sectiile in care sunt focare de COVID-19 au fost restrictionate internarile, in sensul ca se interneaza doar urgentele majore.

Etichete: focar covid ploiesti, spitalul judetean ploiesti, cadre medicale coronavirus, personal medical covid-19

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Lista statelor in cazul in care se impune carantina la domiciliu pentru 14 zile

Medicii care trateaza pacientii cu Covid-19 sunt ingrijorati de criza unor medicamente esentiale

Vaccinul anti-Covid dezvoltat de AstraZeneca si Universitatea Oxford genereaza raspuns imun la persoanele in varsta

Un alt medic a pierdut lupta cu Covid-19 | Chirurgul Dumitru Octavian Unc a murit dupa ce s-a infectat cu noul coronavirs

Medic la Institutul ‘Matei Bals’: Panica nu duce la nimic bun