Focar de scarlatina la o gradinita din Sfantu Gheorghe

09/06/2016

Focar de scarlatina la o gradinita din Sfantu Gheorghe

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/focar-de-scarlatina-la-o-gradinita-din-sfantu-gheorghe/

scarlatina-la-copiiFocar de scarlatina la o gradinita din municipiul Sfantu Gheorghe. Prefectura Judetului Covasna a convocat Comitetul pentru Situatii de Urgenta.

Primele cazuri de scalratina au aparut in cursul saptamanii trecute la doua grupe de copii de la Gradinita “Pinocchio”, unde a fost suspendata activitatea pentru a se face dezinfectie.

Potrivit prefectului Sebastian Cucu se ia in calcul varianta inchiderii temporare a unitatii, pentru a se preveni extinderea focarului.

“Am fost informati de Directia de Sanatate Publica despre faptul ca au fost recoltate un numar de 33 de probe pentru analize de la doua grupe de copii. In prima grupa, din 18 probe opt au fost pozitive, iar din a doua, din 15 s-au constatat 11 pozitive. In urma acestor analize s-a dispus ca din 4 iunie si pana pe 8 iunie sa fie inchise cele doua grupe, unde s-a facut dezinfectie, insa azi se analizeaza posibilitatea, mai exact necesitatea suspendarii activitatii intregii unitati, pentru ca se pare ca focarul e in extindere. Am convocat Comitetul pentru Situatii de Urgenta la ora 15,30 pentru a vedea exact care este situatia si ce masuri mai trebuie luate la nivelul acestei unitati pentru a stinge focarul”, a declarat prefectul judetului Covasna, potrivit Agerpres.

Tot el a mai precizat ca la aceasta gradinita a exista o suspiciune de scarlatina si in iarna trecuta.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Adrian Gheorghe, noul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate

Persoanele dializate, imobilizate sau nedeplasabile – vaccinate in etapa a II-a | Medicii de familie vor colabora cu asistenta sociala

Timisoara: O noua terapie pentru pacientii infectati cu SARS-CoV-2, care au probleme respiratorii grave

Andrei Baciu (MS): Ne mentinem peste media europeana ca performanta a campaniei de vaccinare

Categoriile de persoane si angajati din domenii esentiale care intra in etapele II si III de vaccinare