Focar de Covid-19 la Spitalul Judetean de Urgenta Alba Iulia | 30 de angajati sunt infectati

29/09/2020

Focar de Covid-19 la Spitalul Judetean de Urgenta Alba Iulia | 30 de angajati sunt infectati

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/focar-de-covid-19-la-spitalul-judetean-de-urgenta-alba-iulia-30-de-angajati-sunt-infectati/

Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Alba Iulia este focar de coronavirus. 30 de medici, asistenti medicali, infirmieri si ingrijitoare care lucreaza aici au fost confirmati cu Covid-19, din care 4 sunt internati, iar ceilalti sunt in izolare. Toti angajatii unitatii medicale urmeaza sa fie testati.

“Avand in vedere transmiterea comunitara si cresterea numarului de cazuri din ultima perioada, la Spitalul Judetean de Urgenta Alba Iulia s-a decis testarea tuturor angajatilor, personal medico-sanitar, dar si tehnic economic si socio-administrativ. Astfel, in perioada 14-28 septembrie, au fost efectuate un numar de 714 teste, cu scop de screening sau in urma contactului direct cu un caz confirmat, conform metodologiei. In urma testelor efectuate, in ultimele 14 zile, au fost confirmate 30 persoane din randul personalului medico-sanitar, dupa cum urmeaza: 13 asistenti medicali, 8 infirmieri, 4 ingrijitoare si 5 medici”, se precizeaza intr-un comunicat al institutiei.

Potrivit sursei citate, toate cadrele medicale prezinta forme usoare sau sunt asimptomatice.

“Patru angajati ai SJU, cu forme usoare, sunt internati, in prezent, pentru supraveghere si evaluari medicale. Celelalte cadre medicale confirmate se afla in izolare”, mai scrie comunicatul mentionat.

In urma cu cateva luni, la SJU Alba Iulia a mai fost inregistrat un focar de Covid-19, insa nu la amploarea celui actual.

Etichete: focar coronavirus, focar covid-19, spitalul judetean alba iulia, cadre medicale coronavirus

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: